Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πτήσεις προς Ισραήλ: Η British Airways τις ακυρώνει όλες για Τελ Αβίβ
ΚΟΣΜΟΣ

Πτήσεις προς Ισραήλ: Η British Airways τις ακυρώνει όλες για Τελ Αβίβ

Πτήσεις προς Ισραήλ: Νέα απόφαση από την British Airways

Η British Airways, μετά από τις τραγικές εξελίξεις που συμβαίνουν και τις συγκρούσεις στην Γάζα, προχωρά στην ακύρωση των πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ. Αποφεύγουν τις πτήσεις στο Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή για την ασφάλεια όλων. «Η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι πάντα η βασική μας προτεραιότητα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανέφερε η British Airways. Η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines ματαίωσαν την Τετάρτη τις πτήσεις τους μεταξύ ΗΠΑ και Τελ Αβίβ. Από την άλλη, η βρετανική εταιρία easyJet δεν ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ.

Η επόμενη πτήση της είναι από το Βερολίνο και δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη πριν από τις 16 Μαΐου. Ακόμα μια πτήση από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς το Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου. «Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της easyJet. Μπορεί η εξάπλωση του κορονοϊού να είναι μικρή και να θεωρείται μια από ασφαλές περιοχές για να ταξιδέψει κανείς, όσον αφορά την πανδημία, ωστόσο οι αιματηρές συγκρούσεις δεν αφήνουν περιθώριο.

Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί, νέες επιθέσεις

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Ισραήλ, εν μέσω ανταλλαγών πυρών με τους ισλαμιστές και της Χαμάς, που κυβερνούν στη Λωρίδα της Γάζας, και ταραχών στις πόλεις του με μεικτό αραβοϊσραηλινό πληθυσμό. Μετά τα μεσάνυχτα, οι σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν ξανά στο νότο, στη μητρόπολη Τελ Αβίβ, αλλά – για πρώτη φορά από τη Δευτέρα – και στον βορρά. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στην Πετά Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ. Παράλληλα, η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε να πλήττει θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια κάτοικοι υπό ισραηλινό αποκλεισμό. Έβαλε μεταξύ άλλων στο στόχαστρο εγκαταστάσεις της υπηρεσίας «αντικατασκοπείας» της Χαμάς και την κατοικία του Ιγιάντ Τάγεμπ, αξιωματικού του στρατιωτικού βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος.

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες τον θάνατο του επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονά της στην πόλη της Γάζας, ενώ η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ ανέφερε από τη δική της πλευρά ότι έχουν σκοτωθεί και άλλα στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κονιορτοποίησε δεκαώροφο κτίριο που φιλοξενούσε τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Άκσα, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από τη Χαμάς. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός στη Γάζα, χθες βράδυ, έκανε λόγο για 67 νεκρούς στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και σχεδόν 400 τραυματίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις