Αθήνα

°C

Πέμπτη

17

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλληνες Ισραήλ: Σοκάρουν οι μαρτυρίες τους – Πώς βιώνουν την εμπόλεμη κατάσταση
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνες Ισραήλ: Σοκάρουν οι μαρτυρίες τους – Πώς βιώνουν την εμπόλεμη κατάσταση

Έλληνες Ισραήλ: Σοκάρουν οι μαρτυρίες τους - Πώς βιώνουν την εμπόλεμη κατάσταση

«Στο νοτιοανατολικό Τελ Αβίβ είναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Οι ντόπιοι όμως μας καθησυχάζουν πως μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ηρεμήσει», είπε σε συνέντευξη που έδωσε ο πολιτικός μηχανικός, Νικόλας Καψάλης, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του ζουν την ανάφλεξη των συγκρούσεων στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες «Δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα να ξυπνάς στη μία το πρωί από τον συναγερμό και να πρέπει μέσα σε ενάμισι λεπτό να βρεθείς στο καταφύγιο», είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο πολιτικός μηχανικός, Νικόλας Καψάλης, που μαζί με την οικογένεια του ζουν την τραγωδία της ανάφλεξη των συγκρούσεων στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Καψάλης μένει με την οικογένειά του στην ισραηλινή πρωτεύουσα μόλις μερικούς μήνες και για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση. «Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο βράδια δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ καλά. Νιώθεις τον φόβο γιατί ακούς τις αναχαιτίσεις των ρουκετών. Εμείς σαν οικογένεια προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην κόρη μου για να μη καταλάβει τίποτα. Είναι τρομακτικό», ανέφερε ο πολιτικός μηχανικός, οποίος σκέφτεται μέχρι και να στείλει την οικογένεια του πίσω στην Ελλάδα.

Το δράμα που ζει μαζί με την οικογένειά του

Κατά την εμπειρία του, οι δύσκολες ώρες είναι οι βραδινές, καθώς το πρωί πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους ή κάνουν τα ψώνια τους. «Στο νοτιοανατολικό Τελ Αβίβ είναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Οι ντόπιοι όμως μας καθησυχάζουν πως μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ηρεμήσει». Μάλιστα, ο κ. Καψάλης περιέγραψε όλη τη διαδικασία που ζει ένας κάτοικος του Ισραήλ αυτές τις ημέρες, όπως και τη χρησιμότητα των καταφυγίων σε κάθε κτίριο και γειτονιά. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που ζουν ή βρίσκονται για επαγγελματικούς λόγους στο Ισραήλ. Ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Βέρτης και οι μουσικοί του, ο προπονητής πόλο του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ, καθώς και ο πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιερουσαλήμ, κύριος Αναστάσης Δαμιανός.

Δείτε τις μαρτυρίες Ελλήνων στο Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις