Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Γεωργιανού και Έλληνα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Γεωργιανού και Έλληνα

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν τσάντα με 20.000 ευρώ και πέταξαν τα κλειδιά του οχήματος μακριά για να μην τους ακολουθήσει.

Τους ληστές, στα χέρια των οποίων τον περασμένο Απρίλιο έζησε στιγμές τρόμου ένας επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας της συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για έναν 47χρονο Γεωργιανό και έναν 40χρονο Ελληνα, οι οποίοι, λίγο μετά την ένοπλη ληστεία σε βάρος του επιχειρηματία οικοδομικών υλικών στη Νέα Μηχανιώνα, μετέφεραν το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους σε συνεργείο και το διέλυσαν για να το εξαφανίσουν. Οι ίδιοι αστυνομικοί είχαν φθάσει προ καιρού στα ίχνη του ιδιοκτήτη του συνεργείου, όπου βρέθηκαν τμήματα του αυτοκινήτου και τώρα στους φυσικούς δράστες της ένοπλης ληστείας, που απέφερε στους κακοποιούς το ποσό των 20.000 ευρώ.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες, στα μέσα Μαρτίου, αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή της Πυλαίας, το οποίο χρησιμοποίησαν περίπου ένα μήνα μετά, προκειμένου να προσεγγίσουν τον στόχο τους. Με καλυμμένα χαρακτηριστικά, μετέβησαν στην επιχείρηση οικοδομικών υλικών του επιχειρηματία, στην ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας. Στη συνέχεια, περιγράφεται η ληστεία σε βάρος του θύματος: «Με απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, από την κατοχή του οποίου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό (σ.σ. 20.000 ευρώ). Στη συνέχεια και προκειμένου να διαφύγουν ανενόχλητοι, απομάκρυναν τα κινητά τηλέφωνα του παθόντα και το κλειδί του αυτοκινήτου του, πετώντας τα σε διάφορα σημεία του αύλειου χώρου της επιχείρησης».

Ληστεία Θεσσαλονίκη

Πώς εξαφάνισαν το όχημα

Στη συνέχεια ξεκίνησαν αμέσως τις ενέργειες για εξαφάνιση του οχήματος. «Αμέσως μετά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας», αναφέρει η Αστυνομία «προχώρησαν σε πρόχειρη αλλαγή χρώματος του κλεμμένου οχήματος και το μετέφεραν σε αποθήκη επιχείρησης ιδιοκτησίας 35χρονου άντρα, σε χωριό του νομού, ο οποίος το αποσυναρμολόγησε προκειμένου να μην εντοπιστεί και να αποφευχθεί πιθανή σύνδεσή του με τους δράστες. Για τη μεταφορά του αυτοκινήτου χρησιμοποίησαν ως προπομπό όχημα που κατείχε ο 47χρονος άντρας».

Σε συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων και τη συνεργασία συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο μέλη της ομάδας, στις περιοχές Χαριλάου και Ωραιοκάστρου αντίστοιχα. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Δύο περίστροφα, 138 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 20 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους, μικροποσότητα κάνναβης, δύο δερμάτινες θήκες μεταφοράς όπλων εσωτερικού τύπου κάλυψης-απόκρυψης κι ένα ζευγάρι εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις