Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Τρεις συλλήψεις στη Γλυφάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Τρεις συλλήψεις στη Γλυφάδα

Απάτες: Έκλεβαν αυτοκίνητα, άλλαζαν τα στοιχεία τους και τα πωλούσαν μέσω διαδικτύου σε ανύποπτους ενδιαφερόμενους.

Είδε σε αγγελία στο διαδίκτυο να πουλάνε άγνωστοι το… κλεμμένο αυτοκίνητό του και η καταγγελία του ιδιοκτήτη στάθηκε η απαρχή της εξάρθρωσης κυκλώματος, που εμπορευόταν με τον ιδιο τρόπο κλεμμένα οχήματα! Πίσω από τις κλοπές, τις φωτογραφίσεις των αυτοκινήτων και της εν συνεχεία πώλησής τους με άλλα στοιχεία και πλαστές δήθεν κρατικές πινακίδες, κρυβόταν ομάδα από δύο Αλβανούς κι έναν ημεδαπό. Συνελήφθησαν και οι τρεις, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό και δύο Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 58 και 46 ετών. Κατηγορούνται για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απείθεια. Σε βάρος ενός εξ αυτών εκκρεμούσε και ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μόλις οι αστυνομικοί έγιναν αποδέκτες της καταγγελίας του ιδιοκτήτη του κλεμμένου αυτοκινήτου, ο οποίος τους ανέφερε ότι οι δράστες της κλοπής είχαν ανεβάσει και φωτογραφία του οχήματός του, ψάχνοντας αγοραστή, με τις κατάλληλες ενέργειες, έφθασαν σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Γλυφάδα. Εκεί, εντοπίστηκε το εν λόγω όχημα, σταθμευμένο αλλά και ένα ακόμη «ύποπτο» όχημα. «Αφού επιτηρήθηκε διακριτικά ο χώρος στάθμευσης», αναφέρει η Αστυνομία, «εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφού έλεγξαν τα οχήματα, εισήλθαν στην πολυκατοικία. Κατά την έξοδό τους και στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, απορρίπτοντας σακούλα που περιείχε χρηματικό ποσό 24.800 ευρώ, κλειδιά οχημάτων και μήτρες αποτύπωσης σημάτων κρατικών πινακίδων. Τελικά ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Συντάγματος».

Και τα δύο ήταν κλεμμένα

Όπως προέκυψε από την έρευνα και τα δύο ανευρεθέντα οχήματα ήταν κλεμμένα. Σε έρευνα που ακολούθησε, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 52.300 ευρώ, 4 ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, κλειδιά διαφόρων τύπων οχημάτων, 4 μήτρες αποτύπωσης σημάτων κρατικών πινακίδων, βιβλίο συντήρησης του ενός κλεμμένου αυτοκινήτου. Σημειώνεται ακόμη ότι ο ημεδαπός έδειξε πλαστά έγγραφα για να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα. Από την έρευνα, όμως, για την ταυτοποίηση των πραγματικών στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινος και σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικοί τίτλοι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη όλου του εύρους της δράσης των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις