Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Στην Πορτογαλία ο τελικός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Στην Πορτογαλία ο τελικός

Champions League: To Ντραγκάο θα φιλοξενήσει τελικά τον τελικό του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.

Μπορεί το «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης να είχε οριστεί για τον τελικό του Champions League, όμως τελικά το πιο κρίσιμο ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο γνώριμο από το έπος του 2004 στους Έλληνες Ντραγκάο στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Ο αγγλικός εμφύλιος των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου με θεατές, καθώς η UEFA ήρθε συμφωνία με τους ανθρώπους της πορτογαλικής ομοσπονδίας αλλά και την κυβέρνηση της χώρας ώστε ο αριθμός θεατών να καλύψει τουλάχιστον το 25% του γηπέδου των δράκων (έχει συνολική χωρητικότητα 50.000 θεατών). Σύμφωνα μάλιστα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η κάθε ομάδα θα μπορέσει να έχει μαζί της 6.000 φιλάθλους στις εξέδρες του «Ντραγκάο». Ο πρόεδρος της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφέριν, μετά την ανακοίνωση της αλλαγής έδρας του τελικού, δήλωσε σχετικά: «Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι ελπίζουμε να μη βιώσουμε ποτέ ξανά μία τέτοια χρονιά όπως αυτή που ζήσαμε.

»Οι φίλαθλοι χρειάστηκε να υποφέρουν για πάνω από 12 μήνες χωρίς να μπορούν να δουν τις ομάδες τους διά ζώσης και ο τελικός του Champions League είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο. Το να στερήσουμε σε αυτό τον κόσμο την ευκαιρία να δουν τον τελικό από κοντά δεν ήταν επιλογή και είμαι ικανοποιημένος που βρέθηκε η λύση. Μετά από μία χρονιά που πέρασε δύσκολα, δεν είναι σωστό να μην έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους στο μεγαλύτερο ματς της σεζόν. Για μία ακόμα φορά στραφήκαμε στους φίλους μας σητν Πορτογαλία για να βοηθήσουν τόσο την UEFA όσο και το Champions League και είμαι, και θα είμαι πάντα, ευγνώμων στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας και στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας που συμφώνησαν να αναλάβουν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φιλοξενήσουν τον τελικό».

Η «κόκκινη» λίστα

Η αιτία που η Τουρκία έχασε το προνόμιο να φιλοξενήσει τον αγγλικό τελικό και που η UEFA έψαχνε εδώ και μία εβδομάδα για την πλέον κατάλληλη και συμφέρουσα επιλογή για όλους, έχει να κάνει με το ότι μπήκε στην «κόκκινη λίστα» της Αγγλίας όσον αφορά σε πολίτες που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη γειτονική χώρα. Κάτι τέτοιο θα ανάγκαζε όσους έκαναν το ταξίδι να μπουν σε 10ημερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Νησί, γεγονός που δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα τόσο στους φιλάθλους των δύο ομάδων που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν για να δουν διά ζώσης το ματς όσο και στους ποδοσφαιριστές και στα επιτελεία των δύο ομάδων, με δεδομένο μάλιστα πως είναι προγραμματισμένη στις 11 Ιουνίου και η έναρξη του Euro 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις