Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυστηροποίηση ποινών – Γλυκά Νερά: Τι λέει για το φονικό ο Κώστας Τσιάρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηροποίηση ποινών – Γλυκά Νερά: Τι λέει για το φονικό ο Κώστας Τσιάρας

Αυστηροποίηση ποινών - Γλυκά Νερά: Ο υπουργός Δικαιοσύνης από τους Δελφούς "έδειξε" προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών

Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προβεί σε αυστηροποίηση των ποινών για όσους καταδικάζονται για βίαια εγκλήματα που σχετίζονται με ληστείες και σεξουαλικά εγκλήματα, ειδικά μετά τη φρικτή δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά. Μιλώντας από το Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής στις φυλακές, δραστών βίαιων εγκλημάτων που σχετίζονται με ληστείες και σεξουαλικά εγκλήματα. Το σχέδιο για τις προσαρμογές στον ποινικό κώδικα φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνιο. Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο Κώστας Τσιάρας, η αυστηροποίηση των ισοβίων για τα ειδεχθή εγκλήματα, προκειμένου να είναι πλέον εκτιτέα τουλάχιστον τα 20 χρόνια, πρόκειται να είναι ένας από τους βασικότερους άξονες του νομοσχεδίου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε στο Φόρουμ ο κ. Τσιάρας είπε:

“Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα, ενημερώθηκα ότι η επιτροπή θα προτείνει μαζί με το σύνολο αλλαγών από την νομοθετημένη έκτιση της ποινής, για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της εις υφ’ όρων απόλυσης, να έχει εκτίσει από τα 2/5 τα 4/5 της ποινής των ισοβίων”, κάτι που σημαίνει ότι αν αλλάξει ο νόμος “εκτιτέα θα είναι τα 20 χρόνια”.

Κώτσηρας: Τον Ιούνιο έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα που έγινε στα Γλυκά Νερά, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις πιθανές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, θυμίζοντας ότι προβλέπονται ποινές ισοβίων για εγκλήματα σαν το προαναφερόμενο. Επίσης δήλωσε ότι: “προβληματιζόμαστε για κάθε κενό του Ποινικού Κώδικα, πρέπει να προβλέπεται η μέγιστη ποινική αντιμετώπιση για αποτρόπαια εγκλήματα”. Επίσης τόνισε πως λειτουργεί η επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, εντοπίζει τα κενά και θα παραδώσει το σχετικό πόρισμα, για να ξεκινήσει η διαβούλευση και τον Ιούνιο να ψηφιστούν οι προτεινόμενες αλλαγές.Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση με αναλογικότητα του  εγκλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις