Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού: Εύκολα βήματα για να το κάνετε σαν καινούριο
PLUS

Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού: Εύκολα βήματα για να το κάνετε σαν καινούριο

Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού: Εύκολα βήματα για να το κάνετε σαν καινούριο

Το στρώμα του κρεβατιού ίσως είναι από τα πιο αγαπημένα αντικείμενα στο σπίτι παρόλο που δεν το σκεφτόμαστε συχνά. Πέρα όμως από το σημείο ανάπαυσης και χαλάρωσης είναι και ένα μέρος όπου τα νεκρά κύτταρα, ο ιδρώτας, οι λεκέδες και τα ακάρεα κάνουν πάρτυ. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται πολύ συγκεκριμένο και προσεκτικό καθάρισμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε το στρώμα σας και να κοιμάστε ήσυχοι! Ηλεκτρική σκούπα: Αφού αφαιρέσετε το κάλυμμα του στρώματος περάστε το με την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη σκόνη, τυχόν τρίχες από κατοικίδια και τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Καθαρισμός λεκέδων: Ο τύπος του κάθε λεκέ έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον τρόπο με τον οποίο θα αφαιρεθεί. Αν δεν έχετε ρίξει κρασί ή καφέ στο κρεβάτι, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες ο λεκές να έχει ως βάση την πρωτεΐνη (ιδρώτας, αίμα, κλπ). Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής: Αναμίξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου, υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι, ψεκάστε και αφαιρέσετε με ένα καθαρό πανί. Χρησιμοποιήστε μη τοξικά ενζυματικά καθαριστικά που διαλύουν τους λεκέδες χημικά. Φτιάξτε μια πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι, εφαρμόστε στον λεκέ, αφήστε το 30-60 λεπτά, τρίψτε με ένα βουρτσάκι και αφαιρέστε τα υπολείμματα με μια καθαρή πετσέτα

Για άλλη μια φορά η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα

Αρωματίστε:  Για να αρωματίσετε το στρώμα σας πασπαλίστε το με ένα στρώμα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Θα απορροφήσει τις μυρωδιές και θα αφήσει το στρώμα σας με μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Μετά αφαιρέστε τη σόδα με την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για να απομακρύνει τις μυρωδιές.

Αερίστε: Ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το στρώμα σας είναι ο φρέσκος αέρας και το φως του ήλιου. Είναι κατανοητό πως δεν είναι εύκολο να μετακινήσετε το στρώμα και να το βγάλετε στον κήπο ή την βεράντα σας, αλλά αν έχετε αυτή τη δυνατότητα τότε πρέπει να γνωρίζετε πως είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε δραστικά τα βακτήρια. Καλύψτε το Αν δεν έχετε κάλυμμα στρώματος, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε. Είναι μια πολύ καλή γραμμή άμυνας απέναντι στην σκόνη και τους λεκέδες και μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο οποιαδήποτε στιγμή! Τέλος, απολαύστε το στρώμα σας που θα έχει μια νέα αίσθηση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις