Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι: Πώς να το αντιμετωπίσετε άμεσα
PLUS

Μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι: Πώς να το αντιμετωπίσετε άμεσα

Μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι: Πώς να το αντιμετωπίσετε άμεσα

Είναι πράγματι πολύ ενοχλητικό να μυρίζει το σπίτι τη γνωστή «τσιγαρίλα». Και για τους μη καπνιστές η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ανυπόφορη καθώς η μυρωδιά σε εκείνους είναι πιο έντονη. Αλλά τι να κάνουμε που οι φίλοι μας είναι καπνιστές και δεν χωράνε όλοι στο στενό μπαλκονάκι! Μετά από μία μάζωξη, ξυπνάτε το πρωί και το σπίτι σας μυρίζει τσιγαρίλα η οποία δεν φεύγει με τίποτα. Αυτή η ενοχλητική για τους μη καπνιστές τσιγαρίλα οφείλεται στην μυρωδιά τσιγάρου που μένει στα ρούχα σας με το συνεχές κάπνισμα στη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα, όμως, κι αν είναι πολύ μικρός ο χώρος η τσιγαρίλα μπορεί να φύγει αν ακολουθήσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους.

Αερίστε τον χώρο: Είναι προφανές αλλά πολύ σημαντικό. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε συνεχώς.

Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα: Είναι αυτό το θείο δώρο για την καθαριότητα και στο σπίτι και στα υφάσματα και στα παπούτσια, ακόμη και στα δόντια! Ρίξτε λίγη από τη μαγειρική σόδα πάνω στους καναπέδες και τα χαλιά σας. Η σόδα έχει την τάση να απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές και έτσι η τσιγαρίλα θα φύγει από τον χώρο σας πριν καν το καταλάβετε. Αφήστε την να δράσει για 30-60 λεπτά και αμέσως μετά σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Το αποτελεσματικό αποσμητικό από τα χεράκια σας

Μαγειρέψτε το αποσμητικό: Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό και ρίξτε μέσα 1 φλ. ξίδι, 1-2 ξυλάκια γαρύφαλλο και λίγη κανέλα. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και 1-2 φέτες πορτοκάλι ή μήλο. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το πάνω στο μάτι για ένα μισάωρο. Ο χώρος θα μοσχομυρίσει και η μυρωδιά του τσιγάρου θα εξαφανιστεί.

Πάρτε έναν αφυγραντήρα: Ο αφυγραντήρας έχει την ιδιότητα να απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές και έτσι η τσιγαρίλα θα εξαφανίζετε στο λεπτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις