Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλλυντικά ημερομηνία λήξης: Γιατί πρέπει να δίνετε προσοχή σε ένα συγκεκριμένο σύμβολο της συσκευασίας
PLUS

Καλλυντικά ημερομηνία λήξης: Γιατί πρέπει να δίνετε προσοχή σε ένα συγκεκριμένο σύμβολο της συσκευασίας

Καλλυντικά ημερομηνία λήξης: Τι πρέπει να προσέξετε πριν τα αγοράσετε

Πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν μανία με τα καλλυντικά και έχουν αγοράσει άπειρες διαφορετικές μάσκαρες, κραγιόν και πολλά ακόμα. Μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσουν και ποτέ, αλλά όταν έρθει η στιγμή δεν γνωρίζουν αν είναι ακόμα κατάλληλα για χρήση. Ακόμα και αν τα χρησιμοποιείτε, πρέπει να δώσετε βάση σε ένα σύμβολο, που υπάρχει σε όλες τις συσκευασίες. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουμε αν αυτό που αγοράσαμε ή αυτό που βρήκαμε ξεχασμένο στην ντουλάπα ή σε κάποια τσάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Έχετε δει ποτέ αυτό το σύμβολο; Κοιτάξτε το πίσω μέρος από τα καλλυντικά σας για να το βρείτε.

Θα δείτε το σύμβολο του ανοιχτού βάζου μαζί με έναν αριθμό και το γράμμα ‘Μ’. Ο αριθμός δείχνει πόσους μήνες είναι το προϊόν καλό μετά το άνοιγμά του.  Οπότε κοιτάξτε τα καλλυντικά σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο παλιά είναι κάποια από αυτά. Το να χρησιμοποιείς ένα καλλυντικό αφού έχει λήξει μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει πολλές μολύνσεις. Ακόμα και το σαμπουάν έχει αυτό το σύμβολο. Και ναι και το σαμπουάν μπορεί να λήξει! Είναι σημαντικό να κοιτάνε το εν λόγω σύμβολο, ακόμα και όταν ψωνίζουμε, αφού ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί.

Πόσο διαρκούν σε γενικές γραμμές;

Συνήθως όσα καλλυντικά έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή είναι υγρά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

  • Μάσκαρα: 3-6 μήνες, αν καθαρίζετε συχνά το βουρτσάκι της και την κλείνετε καλά για να μην ξεραθεί.
  • Eyeliner: 3-6 μήνες τα υγρά, ενώ τα μολύβια 2 χρόνια.
  • Μολύβι φρυδιών: 2 χρόνια, αρκεί να το ξύνετε συχνά για να απομακρύνονται τα βακτήρια.
  • Foundation και concealer: 6-12 μήνες αρκεί η εφαρμογή τους να γίνεται με καθαρά χέρια και να πλένετε τα πινέλα ή τα σφουγγαράκια μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε για να τα απλώσετε.
  • Πούδρα, ρουζ και σκιές ματιών: 2-3 χρόνια, αρκεί να φροντίζετε να είναι καθαρά τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για την εφαρμογή τους.
  • Κραγιόν: 2 χρόνια, εκτός αν έχουν λιώσει ή αλλοιωθεί νωρίτερα αλλάζοντας χρώμα ή μυρωδιά.
  • Lipgloss: 1 χρόνο λόγω της συσκευασίας τους. Βάζοντας και βγάζοντας το πινελάκι μπαίνει αέρας και βακτήρια στο δοχείο αλλοιώνοντας έτσι το προϊόν.
  • Οργανικά – βιολογικά καλλυντικά: Λόγω της έλλειψης χημικών και συντηρητικών λήγουν πιο γρήγορα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις