Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάσκα και εμβόλιο: Χρήση και από αυτούς που έχουν κάνει τις δύο δόσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Μάσκα και εμβόλιο: Χρήση και από αυτούς που έχουν κάνει τις δύο δόσεις

Μάσκα και εμβόλιο: Όσα ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης στον ΣΚΑΙ

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, δίνοντας μερικές διευκρινίσεις. Τόνισε ότι όσοι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, πρέπει να προστατεύονται, αν έχει πέσει ο τίτλος αντισωμάτων. «Δεν θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες» δήλωσε. Ακόμα αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας και στη χρήση μάσκας, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο όπλο. Δεν πρέπει να σταματήσει η χρήση της και από αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις εμβολίου.

Ακόμα εκτίμησε ότι θα πέσουν τα κρούσματα κάτω από  1.000 ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου – μέσα Ιουνίου. Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα» διευκρίνισε. «Οι 3 τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική. Και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ» σημείωσε ο καθηγητής. «Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το τρίτο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο» σημείωσε.

Εστίαση: Σε λίγο και μετά μουσικής

Όλοι επαγγελματίες και ιδιώτες περιμένουν εναγωνίως τις αυριανές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αναμένεται να οριστεί το τελικό αντίο στα περιοριστικά μέτρα. Οι ανακοινώσεις, που θα ορίσουν το επόμενο στάδιο αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης στις 18.00. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση της κυκλοφορίας μέχρι και τις 00.30 το βράδυ από την Παρασκευή. Θα «αγγίξει» και τη λειτουργία των εστιατορίων και των καφέ. Ακόμα, από το Σάββατο 29 Μαΐου αναμένεται να ακούσουμε ξανά μουσική στην εστίαση. Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου παίρνει το click inside για το λιανεμπόριο. Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 του μήνα ανοίγουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, χωρίς μοριακό τεστ, ενώ υπάρχει σύσταση για self test.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις