Γυμναστήρια άνοιγμα: Τι ζητά η κυβέρνηση – Διστακτικοί οι ειδικοί

ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστήρια άνοιγμα: Τι ζητά η κυβέρνηση – Διστακτικοί οι ειδικοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Γυμναστήρια άνοιγμα: Τι ζητά η κυβέρνηση - Διστακτικοί οι ειδικοί

12.05.2021 | 12:19

Να ανοίξουν στις 24 Μαϊου τα γυμναστήρια για όλους είναι η πρόταση της κυβέρνησης, ωστόσο, αυτό το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, όπου εκείνοι θα αποφασίσουν αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό να συμβεί. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των 2.500 γυμναστηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα αναμένουν με ανησυχία τη σημερινή απόφαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και τις σχετικές ανακοινώσεις. Σημειώνεται πως στα γυμναστήρια απασχολούν σχεδόν 42.000 άτομα προσωπικό (γυμναστές και βοηθητικό προσωπικό). Οι ειδικοί πάντως έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, καθώς η άσκηση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των αθλούμενων, ενώ θεωρείται μη εφικτή η έντονη άσκηση με μάσκα.

Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στην πλειοψηφία τους δεν προτίθενται να ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους. Ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου, σημείωσε, επεσήμανε στο GRtimes, ότι είναι ακόμη άγνωστο πότε θα επανεκκινήσουν και ότι αναμένονται όλα από την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι πολλοί συνάδερφοι του προετοιμάζονται ήδη για το ενδεχόμενο να ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα, 17 Μαϊου, με την ελπίδα, ότι θα γνωστοποιηθούν νωρίς τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να οργανωθούν κατάλληλα.

Να μην ισχύσει ο περιορισμός εισόδου μόνο για εμβολιασμένους ζητούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

Να μην τεθεί σε εφαρμογή για ο περιορισμός εισόδου στα γυμναστήρια μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ζητά ο κ. Κλεοβούλου. Όπως αναφέρει, τα σχετικά σενάρια που διακινούνται, δημιουργούν πολλά ερωτήματα, όπως το αν θα ισχύει για όσους έχουν λάβει τη μία ή και τις δύο δόσεις, αν θα ανοίξει και πότε η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών. “Αν ισχύσει αυτό θα έχουμε πρόβλημα καθώς πολλοί γυμναστές είναι κάτω των 30 και η πλατφόρμα για εκείνους θα ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά”, σημειώνει ο κ. Κλεοβούλου.

Να υπενθυμίσουμε ,ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έβαλε στοπ στα σενάρια που ήθελαν τους εμβολιασμένους να απολαμβάνουν κάποια προνόμια, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ξανασυζητηθεί εφόσον ανοίξουν οι κύκλοι των εμβολίων για όλες τις ομάδες του πληθυσμού αφήνει η κυβέρνηση. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα πως “όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν, ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα”.

Exit mobile version