Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας, σχολιασμένες από τον Γιάννη Ντσούνο

Και ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στο Φόρουμ των Δελφών γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική: «Η δική μου ιστορία είναι ελαφρώς διαφορετική, γιατί μεγάλωσα σε μια πολιτική οικογένεια. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν πολλές οι φορές που είπα πως ποτέ μα ποτέ δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική. Μεσολάβησε μια μακρά διαδικασία, μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και σε κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι η ουσία της δημοκρατίας είναι η συνεισφορά στη δημόσια σφαίρα. Ως κάποιος που έχει ένα προνομιακό πολιτικό υπόβαθρο, ήξερα ότι ήταν πιο εύκολο για μένα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική. Επομένως αναρωτήθηκα πώς πείθεις κάποιον που δεν έχει το δικό σου πλεονέκτημα να μπει στην πολιτική, αν δεν το κάνεις ο ίδιος; Και αν νοιώθεις ότι μπορείς να φέρεις την αλλαγή, προσπάθησέ το».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Απολύθηκε από το στράτευμα ο γιος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω των social media. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταταγεί στο Πυροβολικό τον περασμένο Σεπτέμβριο και υπηρέτησε το σύνολο της θητείας του στον Έβρο. Καλός πολίτης να ευχηθούμε.

Μητσοτάκης

Πρωταθλητής

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης είναι πρωταθλητής στο σκάκι. Μάλιστα ο βουλευτής συμμετείχε στο Ηράκλειο στο 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου έλαβε την τρίτη θέση. Πολλά συγχαρητήρια να δώσουμε.

Μαμουλάκης

 

Η υπουργός αλλιώς

Ο λόγος για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε στην επανέναρξη της σχολικής χρονιάς σε σχολεία της Εύβοιας. Η υπουργός συζήτησε με μαθητές, γονείς και καθηγητές των σχολείων και δεν δίστασε να παίξει με τα μικρά παιδιά χάντμπολ και βόλευ. Και μπράβο της, γιατί φαίνεται ότι δεν είναι από τους υπουργούς που κλείνονται σε ένα γραφείο και δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες.

Κεραμέως

 

Ράλλυ Ακρόπολις

Αρχές Σεπτεμβρίου επιστρέφει το ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Μαζί τους και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο δήμαρχος Λαμίας. Βλέπετε το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο και όλα πρέπει να λειτουργήσουν άψογα. Επομένως των «φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Αυγενάκης

 

Για την μητέρα

Μια χιουμοριστική ανάρτηση επέλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων για να ευχηθεί χρόνια πολλά την ημέρα της μητέρας στην μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη. «Έφαγες; Πώς είσαι έτσι, έχεις αδυνατίσει. Εμ βέβαια δεν ακούς την μάνα που σε γέννησε. Ξυρίσου, χάλια είσαι, αν σε έβλεπε ο παππούς σου θα έφριττε. Τριπλή μάσκα να βάλεις, δεν είπα για ζακέτα, μην με δουλεύεις εμένα. Όλα τα καλά τα πήρατε από τον πατέρα σας, από εμένα μόνο το ύψος. Νομίζεις, ρε μάνα, νομίζεις, να σε χαιρόμαστε». Μπόλικο το χιούμορ, να τα λέμε και αυτά.

Μακογιάννης

 

Έγκυος

Κυοφορεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως αποκάλυψε η ίδια, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τον γάμο της στις Σπέτσες. Η ίδια στα social media ανήρτησε μια φωτογραφία της μητέρας της Ελένης Βαρδινογιάννη Κεφαλογιάννη, γράφοντας μόνο μια λέξη «Μαμά».

Κεφαλογιάννη

 

Η συγγνώμη

Μπορεί να μην είναι πολιτικός ο κ. Πατέλης, ωστόσο η δήλωσή του ότι δεν θα προσλάμβανε ανθρώπους που έχουν διδακτορικό προκάλεσε αίσθηση και αρκετές αντιδράσεις. Ο ίδιος ωστόσο επέλεξε τον δρόμο της συγγνώμης, λέγοντας ότι η δήλωσή του ήταν άστοχη. Να και κάποιος που αναγνωρίζει τα λάθη του.

Ο προστάτης Σχοινάς

Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου έγινε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης». Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, που έσπευσε να βοηθήσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν λόγω του βοριά που φυσούσε η σημαία κάλυψε την κα Σακελλαροπούλου.

Σχοινάς

 

Έξοδος για φαγητό

Ένα ιταλικό εστιατόριο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για να δειπνήσουν τις πρώτες ημέρες επανέναρξης της εστίασης. Και οι δυο τους είχαν χαλαρή διάθεση και συνομίλησαν με τους θαμώνες του ετσιατορίου, ανάμεσα στους οποίους μάλιστα βρήκαν και συνεργάτιδες των κ. Πιερρακάκη και Γεωργιάδη, αλλά και την ηθοποιό Ρένα Κυπριώτη. Το πρωθυπουργικό ζεύγος αποχώρησε από το εστιατόριο λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η ευκαιρία

Πώς το είπε η κα Αχτσιόγλου ότι η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για την Αριστερά και ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία; Έτσι το είπε και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Λίγες ώρες αργότερα έσπευσε να πει ότι η δήλωσή της παρερμηνεύτηκε. Αλλά και πάλι δεν διευκρίνισε είναι ή δεν είναι ευκαιρία η πανδημία;

 

Το δώρο

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που δώρισε ένα ποδήλατο στον 2,5 ετών γιο της 28χρονης που δολοφονήθηκε στην Μακρυνίτσα Πηλίου από τον σύζυγό της. Αμέσως μετά το φονικό πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν τον μικρό Γιωργάκη και ανάμεσά τους και ο ευρωβουλευτής που του δώρισε το ποδήλατο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Κυμπουρόπουλος

 

Στα γυρίσματα

Στα γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Η ταινία είναι της DISNEY και ο τίτλος είναι «Greek Freak» και θα περιγράφει την πορεία του Γιάννη από τα Σεπόλια στο ΝΒΑ. Οι σκηνές που παρακολούθησε ο κ. Πιερρακάκης γυρίζονταν στο Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου και ο υπουργός παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία των γυρισμάτων.

Επιστροφή στις ρίζες

Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο που σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο ήλιος και το σήμα του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν: «Χωρίς να αγνοόύμε πως μέσα στον χώρο μας υπάρχουν και άλλοι σχηματισμοί και στο συνέδριο που θα γίνει μετά την εκλογή θα αποφασίσουμε το σχήμα με το οποίο θα συνεργαστούμε, όμως ως βασικός συνετελεστής αυτού του σχήματος είναι και τώρα το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα απεικονίζεται και το όνομα και στο σύμβολό του». Επιστροφή στις ρίζες, λοιπόν, μπας και ανέβουν τα ποσοστά.

Λοβέρδος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις