Γλυκά Νερά φονικό: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για ειδεχθές έγκλημα, δυο ομάδες ερευνούν την υπόθεση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά φονικό: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για ειδεχθές έγκλημα, δυο ομάδες ερευνούν την υπόθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Γλυκά Νερά φονικό: Τέτοια βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας

11.05.2021 | 16:16

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, σε δήλωση του μιλά για τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Ο ίδιος την χαρακτήρισε σαν ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με βαρβαρότητα, που δεν είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε της έρευνες, προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. «Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας. Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες ανταποκριθήκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας.

Όλα δείχνουν ότι οι ληστές γνώριζαν για τα χρήματα που έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο, η οικογένεια του πιλότου. Τους παρακολουθούσαν και κατέγραψαν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας τους, για να είναι προετοιμασμένοι. Γνώριζαν ότι 20χρονη Καρολάιν έχει διακριθεί στο kick –boxing, για αυτό και την έδεσαν. Όταν έβαλε τις φωνές αποφάσισαν να της κλείσουν το στόμα δένοντας τη πισθάγκωνα και στη συνέχεια την έπνιξαν. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος σύζυγός της, κάποια στιγμή άκουσε τον έναν από τους τρεις δράστες να λέει στην 20χρονη σύζυγο του «πες μας που είναι τα λεφτά, θα σκοτώσουμε το μωρό», ενώ το σημάδεψε με το όπλο.

Δύο ομάδες της αστυνομίας ερευνούν

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες, προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια της κοπέλας.» Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχίδης, κατά την παρουσία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος από την δολοφονία και επεσήμανε ότι τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάται στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες της αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση. Διεμήνυσε ότι η αστυνομία θα φτάσει μέχρι τέλους.

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Είμαστε συγκλονισμένοι και προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητα του. »Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία ακόμα και στο έγκλημα. Ήδη η ελληνική αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα, έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να φτάσει μέχρι το τέλος. »Υπάρχει μία διαρκής κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα λεπτά έφτασε η αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση, υπάρχει διαρκής στήριξη ιατρική, ψυχολογική και ανθρώπινη στην οικογένεια εκφράζω τα συλλυπητήρια μου για τον άδικο χαμό, για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας κοπέλας, τόσο νέας γυναίκας».

Exit mobile version