Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονος θρόμβωση – εμβόλιο: Εκτός κινδύνου ο νεαρός το Ηράκλειο
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονος θρόμβωση – εμβόλιο: Εκτός κινδύνου ο νεαρός το Ηράκλειο

35χρονος θρόμβωση - εμβόλιο: Ο 35χρονος, ο οποίος πριν από 12 ημέρες είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση

Στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το πρωί της Δευτέρας ένας 35χρονος από την Ιεράπετρα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 35χρονος, ο οποίος πριν από 12 ημέρες είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση ενώ είχε παραλύσει και το αριστερό του πόδι. Αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο, η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο άνδρας εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Γίνονται εξετάσεις και έρευνες για να φανεί εάν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο ή όχι.

Κρήτη: 59χρονος εμβολιασμένος με AstraZeneca διασωληνώθηκε με θρόμβωση και πνευμονική εμβολή

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλευόταν από την Παρασκευή 30 Απριλίου, ασθενής, μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca. Πρόκειται για έναν 59χρονο μουσικό και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο μοναδικός μέχρι τώρα στην Κρήτη που βρέθηκε να περνάει μία απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του, λίγες μέρες αφού έκανε τη πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Τότε (22 Απριλίου), ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα του 59χρονου κατοίκου Χανίων ο οποίος μίλησε στο zarpanews.gr και στην Ευτυχία Πενταράκη. Ο 59χρονος πήρε εξιτήριο σήμερα και βρίσκεται στο σπίτι του.

“Ο γιατρός μετά την αξονική είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο”

“Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το 2ο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο” είπε ο 59χρονος και συνέχισε “μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή.

“Αμέσως διασωληνώθηκα στην Εντατική του Νοσοκομείου Χανίων”

Όπως αναφέρει, την Μεγάλη Παρασκευή διασωληνώθηκε στην στεφανιαία του Νοσοκομείου και χορηγήθηκαν αμέσως αντιπηκτικά. Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αμέσως. Τώρα, διερευνάται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων μαζί με τους λοιμωξιολόγους στην Αθήνα, αν φταίει το εμβόλιο. Αν και, όπως τονίζει, δεν γίνεται να αποκτά κάποιος θρόμβωση στο αίμα, να πηγαίνει στον πνεύμονα και να παθαίνει μάλιστα πνευμονική εμβολή μέσα σε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό”

“Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο” είπε. “Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca.” τόνισε.

“Τρόμαξα πολύ όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή”

Η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς, βαίνει καλώς. Ωστόσο ο ίδιος νιώθει ακόμα μία ενόχληση σε βαθιά αναπνοή. Το γεγονός πάντως ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι που, όπως λέει ο ίδιος, τον έσωσε: “Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την υγεία μου πριν από αυτό. Τρόμαξα πολύ, όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή. Δεν το περίμενα… ήταν τεράστια η περιπέτεια” τόνισε ο 59χρονος καλλιτέχνης.

Πέθανε 68χρονη μία μέρα μετά το εμβόλιο της Pfizer

Τη ζωή της έχασε μία 68χρονη γυναίκα στη Πέλλα μόλις μία ημέρα μετά τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της Pfizer. Η άτυχη γυναίκα έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 14 Απριλίου, ενώ η δεύτερη ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου. Η γυναίκα αφού έκανε τη δόση παρέμεινε για 15 λεπτά στο Κέντρο Υγείας χωρίς να παρουσιάσει κάποια παρενέργεια και στη συνέχεια πήγε σπίτι της.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η οικογένειά της, η 68χρονη ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσιάζοντας παράλυση στα κάτω άκρα, εμετούς και ζαλάδες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής για να υποβληθεί στις εξετάσεις. Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά από τρεις ώρες η 68χρονη παρουσίασε σχετικά βελτιωμένη κλινική εικόνα με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με την οικογένειά της η γυναίκα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Δυστυχώς όμως την επόμενη ημέρα, η γυναίκα ανέβασε πυρετό και παρουσίασε ξανά τα ίδια συμπτώματα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο. Η 68χρονη οδηγήθηκε στη ΜΕΘ και μετά από λίγο εξέπνευσε. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, από το ιατρικό ιστορικό της 68χρονης δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. «Έχουμε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε ο κ. Αντώνης Ξυλουργίδης.

Ο δικηγόρος τόνισε πως η οικογένεια είναι σε κατάσταση επιφυλακής και περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα Τρίτη. «Η οικογένεια της 68χρονης είναι υπέρ των εμβολιασμών. Η 68χρονη εμβολιάστηκε για να προστατευθεί και να προστατέψει τους γύρω της. Θέλουμε απλά να δούμε τις πραγματικά συνέβη και έφυγε από την ζωή, χωρίς να έχουμε επιλέξει τη λάθος κατεύθυνση», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις