Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως χάντμπολ: Η υπουργός έπαιξε με τους μικρούς μαθητές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως χάντμπολ: Η υπουργός έπαιξε με τους μικρούς μαθητές

Κεραμέως χάντμπολ: Η ανάρτηση που έκανε.

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε Δημοτικά και Γυμνάσια στην Αυλίδα και την Χαλκίδα. Όπως και στην συνάντησή της με μεγαλύτερους μαθητές με τους οποίους έπαιξε βόλεϊ, αυτή την φορά είχε σειρά το χάντμπολ.

Δείτε ακόμη: Το υπουργείο Παιδείας «άδειασε» τον δήμο Μεσολογγίου – Ανοίγουν τα σχολεία αύριο

Έγραψε η υπουργός Παιδείας: «Συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων με μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιχνίδι και χάντμπολ με τους μικρότερούς μας μαθητές: σήμερα κατά την επίσκεψή μου σε Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία στην Αυλίδα και τη Χαλκίδα. Το κουδούνι ξαναχτύπησε σε όλα τα σχολεία της χώρας μας! Από σήμερα, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων βρέθηκαν και πάλι με τους φίλους τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας που μας φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα. Με ασφάλεια, μέτρα προστασίας και self – test για όλους, οι μαθητές μας, μικροί και μεγάλοι, οι εκπαιδευτικοί μας, τα μέλη διοικητικού και λοιπού προσωπικού, δείχνουν για άλλη μια φορά το δρόμο στην προσαρμοστικότητα, την υποδειγματική τήρηση των μέτρων, την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο σε όλους! Καλή αρχή!»

Πρώτο κουδούνι από Δημοτικά μέχρι Λύκεια, με αυστηρά μέτρα

Το κουδούνι χτύπησε ξανά από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε κατάλογο με 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων της χώρας, προκειμένου να γίνουν κατανοητά όλα τα μέτρα και οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς σε Δημοτικά και Γυμνάσια. Συνολικά, περίπου 1.100.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων επιστρέφουν σήμερα στα θρανία, υπό την επίβλεψη περίπου 127.000 εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 Απριλίου έχουν ξεκινήσει τα διά ζώσης μαθήματα 254.000 μαθητές λυκείων.

Συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων είχαν καταχωρηθεί στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής, και τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις