Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεννηματά – Σάντσεθ συνάντηση: «Στην Ελλάδα η πολιτική μου οικογένεια είσαι εσύ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά – Σάντσεθ συνάντηση: «Στην Ελλάδα η πολιτική μου οικογένεια είσαι εσύ»

Γεννηματά - Σάντσεθ συνάντηση: Ο κ. Σάντσεθ είπε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πως «στην Ελλάδα η πολιτική μου οικογένεια είσαι εσύ».

Συνάντηση με τον τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, είχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, ο κ. Σάντσεθ είπε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πως «στην Ελλάδα η πολιτική μου οικογένεια είσαι εσύ». Γεννηματά και Σάντσεθ συζήτησαν μεταξύ άλλων, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την απελευθέρωση πατέντας των εμβολίων, την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης με «πράσινη λογική» και την αμοιβαιοποίηση χρέους. Ενώ συμφώνησαν, το φθινόπωρο να διοργανώσουν τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας μετά την πανδημία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη. Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες. Βεβαίως συζητήσαμε και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας».

Φώφη Γεννηματά

Delphi Economic Forum: Να άρουμε κάποιες παρεξηγήσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συζήτηση είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και ο δημοσιογράφος του Politico, Florian Eder, στο Delphi Economic Forum. «Το πράσινο πιστοποιητικό είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ. Πρέπει επίσης να εφαρμοστεί σύντομα, ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια το καλοκαίρι χωρίς ανεπιθύμητους περιορισμούς. Η τεχνική δουλειά έχει προχωρήσει πολύ και αναμένω το πράσινο πιστοποιητικό να είναι ενεργό έως τα τέλη Ιουνίου» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση, με τον Ισπανό ομόλογο του, Πέδρο Σάντσεθ και τον δημοσιογράφο του Politico, Φλόριαν Έντερ, στο πλαίσιο των εργασίων του Delphi Economic Forum. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε «ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Πολύ σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενδοευρωπαικής συνεργασίας χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Ισπανός πρωπουργός την εφαρμογή του πράσινου πιστοποιητικού, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «πρέπει να άρουμε κάποιες παρεξηγήσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό» και εξήγησε: «Το χρειαζόμαστε προκειμένου να υπάρξουν ταξίδια χωρίς καραντίνα. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, θα θεσπίσουμε ίδιους κανόνες για τους Έλληνες, αλλά και τους τουρίστες, που θα έλθουν στην χώρα μας» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις