Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Φτιάξτε το με μόνο 2 υλικά

PLUS

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Φτιάξτε το με μόνο 2 υλικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Φτιάξτε το με μόνο 2 υλικά

10.05.2021 | 15:52

Όσο περνάει ο καιρός πλησιάζει το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θα πιάσουν κόκκινο. Και τι καλύτερο από ένα παγωτό που θα μας φτιάξει τη μέρα και θα μας δροσίσει τις ζεστές μέρες του Ιούνη! Ωστόσο, είναι κρίμα κάθε φορά που θα λιγουρευτούμε ένα παγωτό να πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι για να το βρούμε. Η καλύτερη ιδέα για να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας είναι να ασχοληθείτε με την παρακάτω συνταγή για σπιτικό παγωτό. Μη σας αγχώνει που δεν έχετε παγωτομηχανή, γιατί αυτή η συνταγή είναι κομμένη και ραμμένη πάνω σας, αρκεί να  την ακολουθήσεις βήμα-βήμα.
Κι επειδή το παγωτό και οι γρανίτες είναι τα γλυκά που έχουν την τιμητική τους και μάλιστα είναι σε πολύ υψηλή ζήτηση τις ζεστές μέρες και όχι μόνο, παρακάτω θα δείτε μια εξαιρετικά απλή και οικονομική συνταγή για να φτιάξετε λαχταριστό, σπιτικό παγωτό με μόλις δυο υλικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

485 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά (την οποία τοποθετείς στην κατάψυξη για δέκα λεπτά)
396 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα (ζαχαρούχο)


Εκτέλεση

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.  Έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη μέχρι να γίνει στερεό και το καταψύχετε για περίπου 6 ώρες. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα, ή δυο-τρεις κουταλιές κακάο για σοκολατένια γεύση. Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, τρουφάκια σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Αν πάλι έχετε στη διάθεσή σας παραπάνω χρόνο και όρεξη, δείτε το παρακάτω βίντεο με συνταγή για παγωτό στο σπίτι με περισσότερα υλικά .

Exit mobile version