Πώς να διώξω τα περιστέρια από το μπαλκόνι: Δείτε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε

PLUS

Πώς να διώξω τα περιστέρια από το μπαλκόνι: Δείτε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πώς να διώξω τα περιστέρια από το μπαλκόνι: Απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

10.05.2021 | 10:55

Αγαπάμε όλα τα ζώα και τα πτηνά όμως το μπαλκόνι μας αγαπημένα αθηναϊκά περιστέρια είναι για εμάς και τους φίλους μας. Είναι εκείνη η αρμένικη βίζιτα στο εξωτερικό κουτί του air condition που γίνεται ολόκληρη φωλιά αν δεν διώξουμε τα περιστέρια. Σίγουρα δεν επικροτούμε ενέργειες που τα θέτουν σε κίνδυνο αλλά τους δείχνουμε με τον τρόπο μας ότι είναι… ανεπιθύμητα! Πέραν του ότι κουβαλάνε του κόσμου τις αρρώστιες, τα περιστέρια αφήνουν στα μπαλκόνια αρκετές ακαθαρσίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι οι κουτσουλιές τους περιέχουν οξέα που διαβρώνουν τα πλακάκια και σίγουρα είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Απομακρύνετε πηγές νερού

Το νερό μαγνητίζει τα περιστέρια. Γι αυτό προσπαθήστε να μην μην αφήνετε λιμνούλες νερού στο μπαλκόνι σας γιατί ακόμα και λίγο νερό να υπάρχει είναι αρκετό να τραβήξει τα περιστέρια προς τα εκεί για να το πιουν. Τα περιστέρια ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν νερό και φαγητό. Μην τους δίνετε λοιπόν την αφορμή να μετατρέψουν το μπαλκόνι σας στη δική τους φωλιά.

Καθαρίστε τακτικά το μπαλκόνι σας  από ψίχουλα

Το μπαλκόνι γεμίζει με ψίχουλα και φαγητά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πολλοί συνηθίζουν να τρώνε εκεί. Σκουπίζετε τακτικά το μπαλκόνι σας για να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ψίχουλο σε αυτό.

Χαλάστε τις φωλιές

Είναι βάρβαρο για κάποιους αλλά, αν εντοπίσετε αβγά στο μπαλκόνι σας, βάλτε τα σε μια σακούλα προσεκτικά και μεταφέρετέ τα σε κάποιο άλλο μέρος εκτός σπιτιού. Αν δεν το κάνετε σύντομα θα γεμίσει όλο το μπαλκόνι σας με αβγά και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

Βάλτε στα κάγκελα το σπιράλ παιχνιδάκι

Όλοι είχαμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό μικροί και ακόμα και τώρα πολλά παιδιά λατρεύουν τα σπιράλ αυτά παιχνιδάκια. Τυλίξτε αυτό το παιχνίδι στα κάγκελα του μπαλκονιού και τα περιστέρια δεν πρόκειται να πλησιάσουν.

Ρίξτε μπαχαρικά στο μπαλκόνι

Τα περιστέρια  σιχαίνονται τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών, γιατί είναι κάτι που τα απωθεί πλήρως και δεν εγείρει την περιέργειά τους. Ρίξτε σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού σας αρκετή κανέλα και μπόλικο πιπέρι. Πρέπει να ρίξετε αρκετή ποσότητα και να ανανεώνετε τα μπαχαρικά κάθε λίγες μέρες.

 

 

 

Ετικέτες
Exit mobile version