Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπιφτέκια στα κάρβουνα – κόλπο: Αυτό είναι το τέλειο ψήσιμο
PLUS

Μπιφτέκια στα κάρβουνα – κόλπο: Αυτό είναι το τέλειο ψήσιμο

Μπιφτέκια στα κάρβουνα - κόλπο: Ένα παγάκι, ναι ένα παγάκι, κάνει τη διαφορά!

Όσο ζεσταίνει ο καιρός, το μπάρμπεκιου… μπαίνει στα Σαβατοκύριακά μας και οι φανατικοί ψάχνουν διαρκώς νέους τρόπους και κόλπα. Και είναι αυτές οι συμβουλές που κάνουν και τους υπόλοιπους να μοιάζουν επαγγελματίες ψήστες, ανεβάζοντας κατά πολύ τα κρέατα που βγαίνουν από τη σχάρα τους. Ένα τέτοιο κόλπο μας αποκαλύπτει η food blogger Maki Yazawa και έχει να κάνει με το πώς να μη χάνουν τα μπιφτέκια τους χυμούς τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος, ισχυρίζεται, για να παραμένουν μαλακά και ζουμερά, ρωτώντας αρκετούς μύστες του μπάρμπεκιου.

Τοποθετούμε λοιπόν ένα μικρό παγάκι πάνω στο ωμό μπιφτέκι, στο κέντρο του, αμέσως μόλις το ρίξουμε στη σχάρα. Εναλλακτικά, τα παγάκια μπορούν να είναι λίγο παγωμένο βούτυρο (από την κατάψυξη κι αυτό). Όσο ψήνεται το μπιφτέκι, το παγάκι (ή το βούτυρο) λιώνει και κατανέμει ομοιόμορφα υγρασία πάνω στο κρέας, αποτρέποντας το στέγνωμα. «Μην ξεχάσετε», μας λέει, «να κάνετε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλό σας στο κέντρο του μπιφτεκιού, ώστε να το βοηθήσετε να διατηρήσει το σχήμα του όσο ψήνεται».

Τελικά πόσες θερμίδες έχει ένα μπιφτέκι;

Οι θερμίδες που μπορεί να έχει ένα μπιφτέκι, διαφέρουν ανάλογα τον τρόπο παρασκευής και μαγειρέματος του. Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση στο ερώτημα «Πόσες θερμίδες έχει ένα μπιφτέκι», όποτε θα μιλήσουμε για μερικούς τύπους μπιφτεκιών και πόσες θερμίδες περιέχουν πάνω κάτω:

1 μεγάλο μπιφτέκι χωρίς την προσθήκη ψωμιού, μαγειρεμένο στον ατμό περιέχει περίπου 290 θερμίδες

1 μεγάλο μπιφτέκι πάνε, μαγειρεμένο στο τηγάνι με λάδι περιέχει περίπου 460 θερμίδες

1 μεγάλο μπιφτέκι με την προσθήκη γαλέτας, μαγειρεμένο στη σχάρα περιέχει περίπου 330 θερμίδες

100 γραμμάρια μπιφτέκι από κιμά σόγιας, μαγειρεμένο στο φούρνο περιέχει περίπου 430 θερμίδες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις