Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού πλατφόρμα: Κλείνει προσωρινά την Πέμπτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού πλατφόρμα: Κλείνει προσωρινά την Πέμπτη

Επίδομα παιδιού πλατφόρμα: Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η πλατφόρμα Α 21 επίδομα παιδιού, κλείνει προσωρινά την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 18:00. Αυτό θα συμβεί για να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της δεύτερης δόσης του 2021, στις 31 Μαΐου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως συμβαίνει κλασσικά σε κάθε καταβολή επιδομάτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για το επόμενο άνοιγμα της πλατφόρμας Α21 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Πώς γίνεται ο έλεγχος των αιτήσεων

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που αποθηκεύεται προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις