Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ούρσουλα γιαγιά: Αγκαλιά με το πρώτο εγγονάκι!
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα γιαγιά: Αγκαλιά με το πρώτο εγγονάκι!

Ούρσουλα γιαγιά: Στιγμές οικογενειακής ευτυχίας ζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στιγμές οικογενειακής ευτυχίας ζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς έγινε για πρώτη φορά γιαγιά. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια, και μάλιστα ανήρτησε στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία κρατά αγκαλιά την εγγονή της, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Περήφανη γιαγιά. Τόσο μαγική στιγμή- το πρώτο μου εγγόνι!”.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι απόγονος του βαρόνου Λούντβιχ Κνοοπ, ένας εμπόρου βαμβακιού από την Βρέμη κι ενός εκ των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, σπούδασε σε Γερμανία και Βρετανία κι έχει ζήσει για τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ όταν την είχε παρασύρει ο έρωτας

Λατρεύει την ιππασία

Την αγάπη της για τα άλογα την έχει μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά της. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάστηκε ως γυναικολόγος προτού αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά σε ηλικία 42 ετών, μία εμπειρία που την κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς πολιτικούς καριέρας της Bundestag. Ο πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Ευρωπαίος Επίτροπος και επί χρόνια πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας. Η μητέρα της ήταν δημοσιογράφος. Με τους γονείς της έζησε στο Βέλγιο μέχρι τα 13 της χρόνια. Πήρε πτυχίο στα Οικονομικά από τα γερμανικά πανεπιστήμια του Γκέτινγκεν και του Μούνστερ (Ρηνανία- Βεστφαλία) αλλά και από το έγκριτο «London School of Economics».

Στροφή στην καριέρα

To 1980 αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της αφού συνειδητοποίησε ότι την ενδιαφέρει περισσότερο η Ιατρική. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Ανόβερο κι όταν γνώρισε τον άνδρα της ζωής της, επίσης γιατρό, τον ακολούθησε στην Καλιφόρνια καθώς του προτάθηκε θέση στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Λίγα χρόνια αργότερα και χωρίς να το καλοσκεφτεί, αποφασίζει να βάλει «στεφάνι» με τον αριστοκράτη Χέικο φον ντερ Λάιεν με τον οποίο έκανε… επτά παιδιά.

Ο Χέικο, καθηγητής Ιατρικής και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία βιοτεχνολογίας, είναι γόνος της δυναστείας φον ντερ Λάιεν, μίας αριστοκρατικής οικογένειας μεταξοβιομηχάνων. Ούρσουλα και Χέικο γνωρίστηκαν στη χορωδία του του πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν Από τότε είναι αχώριστοι. Μέχρι το 2014, το ζευγάρι ζούσε με την οικογένειά του και τον πατέρα της Ούρσουλα στο σπίτι τους, μία υπέροχη φάρμα κοντά στο Ανόβερο. Ο πατέρας της Ούρσουλα απεβίωσε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Το παρατσούκλι της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας είναι «Tσενζούρσουρλα» (Zensursula) και προέρχεται από τη λέξη «zensur» – σημαίνει λογοκρισία στα γερμανικά – και το όνομά της. Κι αυτό γιατί είχε υποστηρίξει με θέρμη το μπλοκάρισμα της παιδικής πορνογραφίας μέσω Internet και την τήρηση λίστας με τέτοιες ιστοσελίδες από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Έτσι, δημιούργησε την υποδοχή για λογοκρισία ιστοσελίδων που θεωρούνταν παράνομες από την Αστυνομία.

Στα νιάτα της ήταν η καλλονή της Bundestag

Στα νιάτα της είχε κατακτήσει επάξια τον τίτλο της πιο ωραίας ξανθιάς του γερμανικού κοινοβουλίου. Όπως η ίδια διατυμπανίζει, έχει πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και της καθιέρωσης του κατώτατου μισθού. Έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας αφού η Μέρκελ έδειξε να την εμπιστεύεται για το νευραλγικό πόστο. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν καπνίζει, δεν βάζει αλκοόλ στο στόμα της, τρέφεται υγιεινά και κάνει τζόκινγκ. Λατρεύει τα φρούτα και τα λαχανικά και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες γαλλικού καφέ την ημέρα.

Οι κατηγορίες για λογοκλοπή

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αντικρούσει τις κατηγορίες που διατυπώνουν «κυνηγοί λογοκλοπών» ότι το διδακτορικό της είναι προιόν λογοκλοπής. Απορρίπτοντας τις κατηγορίες της ιστοσελίδας VroniPlagWiki , το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών ζήτησε από το Πανεπιστήμιό της – την Ιατρική Σχολή του Βερολίνου- να επανεξετάσει την εργασία της. Για σκάνδαλο που έφθανε μέχρι την αυλή της Μέρκελ, έκαναν τότε λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Τελικά η Ούρσουλα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις