Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Pfizer μεταλλάξεις: Η BioNTech ανακοίνωσε ότι είναι αποτελεσματικό
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer μεταλλάξεις: Η BioNTech ανακοίνωσε ότι είναι αποτελεσματικό

Εμβόλιο Pfizer μεταλλάξεις: Δεν χρειάζεται ανάπτυξη νέας φόρμουλας

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό Pfizer κατά του κορονοϊού, είναι αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι καμία μέχρι στιγμής μελέτη δεν έδειξε ότι υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη νέας φόρμουλας του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος. «Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν δείχνει ότι μία προσαρμογή του σημερινού εμβολίου της BioNTech κατά των βασικών παραλλαγών που έχουν εντοπισθεί είναι αναγκαία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία διευκρινίζει ότι «αναπτύσσει πλήρη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των παραλλαγών, εάν υπάρξει ανάγκη στο μέλλον».

Την περασμνένη εβδομάδα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα των κλινικών δοκιμών, ο εμβολιασμός απέτρεψε το 100% των συμπτωματικών κρουσμάτων μεταξύ των εθελοντών στη Νότιο Αφρική, όπου κυριαρχεί το στέλεχος  B1351, αν και το δείγμα της μελέτης στη χώρα ήταν σχετικά μικρό στα 800 άτομα.

Εμβόλιο Pfizer: 23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία, μετά από την είδηση ότι μια νεαρή έλαβε χθες κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Η κοπέλα τέθηκε υπό παρακολούθηση, και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές υγείας, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης. Η νσοηλεύτρια έκανε το λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία.

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα La Nazione. Σύμφωνα με φήμες, η κατάσταση υγείας της 23χρονης ήταν καλή το απόγευμα του Σαββάτο, ενώ είχε μόνο έναν ελαφρύ πονοκέφαλο. Παρόμοιο περιστατικό έχει σημειωθεί και στη Γερμανία, αλλά με χορήγηση πέντε δόσεων. Για αυτό τον λόγο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, αφού κανείς δεν ξέρεις ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος εκ μέρους της νοσηλεύτριας που ανέλαβε τον εμβολιασμό της κόρης μου», αναφέρει η μητέρα της στη Nazione.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις