Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ζάκυνθος φονικό: Το θρίλερ με το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου επιχειρηματία
ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος φονικό: Το θρίλερ με το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου επιχειρηματία

Ζάκυνθος φονικό: Ο επιχειρηματίας είχε υποβάλλει μήνυση μετά την ενέδρα στην οποία βρήκε το θάνατο η 37χρονη σύζυγός του

Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας διακόσια μέτρα μακριά από το γραφείο των πολιτικών μηχανικών όπου εξαπολύθηκε η δολοφονική επίθεση κατά του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, θεωρούμενο έως τώρα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του πληρωμένου συμβολαίου θανάτου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα καρέ αυτά, δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία και ενώ οι δράστες διέφευγαν η κάμερα έχει «πιάσει» πολύ καλά το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές με το καλάσνικοφ και το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν σε απόσταση έξι χιλιομέτρων, πίσω από το νεκροταφείο της περιοχής.

Οι φιμέ μεμβράνες

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι επαγγελματίες εκτελεστές που είχαν μελετήσει και προβλέψει πολλές λεπτομέρειες, όπως προκύπτει, είχαν τοποθετήσει στο παρμπρίζ και στα πλαϊνά τζάμια του οχήματος διαφυγής, φιμέ μεμβράνες! Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν αναλάβει τώρα οι ειδικοί των εγκληματολογικών ερευνών με υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της μεμβράνης και να «δουν» στο εσωτερικό του οχήματος, όσα περισσότερα στοιχεία μπορέσουν για τους φυσικούς αυτουργούς της εκτέλεσης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση που έχει συνταράξει για δεύτερη φορά από το περασμένο καλοκαίρι την κοινωνία του νησιού – είχε προηγηθεί η δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία πάνω σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο ίδιος, ενώ στόχος ήταν και πάλι ο επιχειρηματίας – προσπαθούν και μέσα από τις καταθέσεις ατόμων που βρίσκονταν κοντά στον επιχειρηματία να αντλήσουν και το πάρα μικρό στοιχείο που θα βοηθούσε τις έρευνες.

Κατέθεσε ο σωματοφύλακας

Στο πλαίσιο αυτό, πήραν κατάθεση και από τον ένοπλο φρουρό του 54χρονου, ο οποίος την μοιραία ημέρα, ως οδηγός του θωρακισμένου τζιπ που χρησιμοποιούσε το θύμα τον συνόδευε στα  προγραμματισμένα του ραντεβού. Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστής που γνώριζε ότι συνοδεύεται από ένοπλο ο στόχος τους, όταν ξεκίνησε η επίθεση δολοφονίας με πυροβολισμούς κατά ριπάς, πρώτα στόχευσε στο θωρακισμένο όχημα όπου βρισκόταν στη θέση του οδηγού ο σωματοφύλακας, για να αποτρέψει κάθε τυχούσα αντίδρασή του και μετά προχώρησε πυροβολώντας στη τζαμαρία του γραφείου και τέλος τον επιχειρηματία ο οποίος καθόταν σε καναπέ και συζητούσε με τους δύο πολιτικούς μηχανικούς.

Από την κατάθεσή του προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας που έπεσε νεκρός, δεν εμπιστευόταν απόλυτα κανέναν και στο πλαίσιο των μέτρων που λάμβανε δεν ενημέρωνε ούτε τον ίδιο για τους τελικούς προορισμούς των διαδρομών τους!

Φέρεται, λοιπόν, να κατέθεσε, ο φρουρός του επιχειρηματία στους αστυνομικούς:

«Ποτέ δεν μου έλεγε από πριν για τις συναντήσεις, που είχε προγραμματίσει ο ίδιος μέσα στην πόλη. Την τελευταία στιγμή, πριν φθάσουμε στο ραντεβού, μου έλεγε πού θα τον μεταφέρω. Κάτι τέτοιο έγινε και την ημέρα της δολοφονίας του. Αρχικά πήγαμε σε μια Δημόσια Υπηρεσία, όπου παρέμεινε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, μου ζήτησε να σταματήσω έξω από το γραφείο του πολιτικού μηχανικού. Μπήκε μέσα και σε τρία λεπτά, έγινε η επίθεση». Τις ίδιες ώρες, η ομάδα των αστυνομικών που  ερευνά,  ελέγχει και την περιοχή από όπου έγινε η κλοπή του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες και πρόκειται για συνοικία της Αττικής.

Η κλοπή του οχήματος  καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη του στις 31 Μαρτίου και αστυνομικοί προσπαθούν να αντλήσουν όποια πληροφορία μπορούν τόσο ίσως από βιντεοληπτικό υλικό όσο και από μαρτυρίες για τα άτομα που είχαν αναλάβει την κλοπή και σίγουρα έχουν κάποια σύνδεση  με το κύκλωμα των πληρωμένων εκτελεστών,  στους οποίους παραδόθηκε έστω μέσω άλλων ατόμων. Επίσης,  το αυτοκίνητο  των πιστολέρο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν δύο όπλα καλάσνικοφ- σημαίνει ότι και ο οδηγός του αυτοκινήτου που περίμενε είχε το δεύτερο αν κάτι δεν πήγαινε καλά-  αν και πυρπολημένο, έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκεί προσπαθούν οι ειδικοί να ανιχνεύσουν έστω κι ένα μικρό στοιχείο, με λίγες ελπίδες.

Κι αυτό γιατί η ομάδα των πληρωμένων δολοφόνων, είχε φροντίσει κατά πληροφορίες μέχρι και γράσο να βάλει στις σφαίρες του καλάσνικοφ για να μη μείνει γενετικό υλικό αυτών που τις έπιασαν με τα χέρια. Το δεύτερο πεδίο ερευνών αφορά την αναζήτηση των ηθικών αυτουργών της εκτέλεσης, αυτών που πλήρωσαν τους εκτελεστές, να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία.

Η μήνυση που είχε υποβάλει στο θύμα

Στο επίπεδο αυτό, έχει ανασυρθεί και πάλι η  μήνυση, την οποία είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε πολλές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη για ενέργειες που του αποδόθηκαν στον κόσμο της νύχτας-έως και ηθική αυτουργία σε δολοφονία γυναίκας που είχε στην κατοχή της δεκάδες οίκους ανοχής και από την οποία αθωώθηκε. Η μήνυση αυτή, κατά πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατατέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Ζακύνθου, τον Ιανουάριο του 2020 και εκεί φέρεται ο 54χρονος επιχειρηματίας  να είχε αναφερθεί λεπτομερώς στην δολοφονική  επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του και όπου κατονόμαζε μετά από δική του έρευνα στο χώρο της νύχτας, που γνώριζε καλά, τους δράστες που ήθελαν να του κάνουν κακό!

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο «κάδρο» των υπόπτων έβαζε συνολικά οκτώ άτομα τα οποία, όπως ανέφερε τότε, λειτουργούσαν ως εγκληματική οργάνωση, με τον κάθε ένα να έχει τον δικό του ρόλο στη δολοφονική επίθεση. Μάλιστα εμφανιζόταν βέβαιος, ότι από την στιγμή που στην πρώτη τους επίθεση δεν είχαν καταφέρει να τον «βγάλουν από την μέση», θα προσπαθούσαν ξανά, γι’ αυτό και ζητούσε από τότε την ποινική τους δίωξη και την τιμωρία τους.

Όπως ανέφερε λοιπόν, «την 9η Ιουνίου 2020 και περί ώρα 14:25μ.μ στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου και ενώ ευρισκόμουν μαζί με την σύζυγο μου Χριστίνα – Θωμαϊδα Κλουτσινιώτη, λίγα μέτρα μακριά από την οικία μας δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος της συζύγου μου και ο βαρύτατος τραυματισμός μου. Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (…) μοντέλο (…) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».

Πυροβόλησε ο συνεπιβάτης

«Ειδικότερα αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν πως πλησίαζα με τη μοτοσικλέτα μου, στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγος μου, κατευθυνόμενοι προς την οικία μας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας των δραστών, πυροβόλησε εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον 7 ή 8 φορές με όπλο διαμετρήματος 45χιλιοστών», προσέθετε. Στην ίδια μήνυση, ο επιχειρηματίας  είχε αναφερθεί και  στα πρόσωπα που θεωρούσε σίγουρο εκείνος ότι  βρίσκονταν πίσω από  την από την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του. «Ως φυσικό αυτουργό -δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας, από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία τον… (αναφέρει όνομα).

Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και το χαρακτηριστικό του , χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο πως το πρόσωπο που μας πυροβόλησε είναι ο μηνυόμενος (αναφέρει όνομα του)», επισημαίνει χαρακτηριστικά». Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας, αναφερόταν  και στις διαφορές που είχε μαζί του, καθώς και στους λόγους που ο μηνυόμενος, θα ήθελε να του κάνει κακό,  με την «κόντρα» τους να μετρά αρκετό χρονικό διάστημα.

Εκτός από τον άνθρωπο που πυροβόλησε, θεωρούσε στην ίδια μήνυση, ότι είχε αναγνωρίσει   και τον οδηγό της μοτοσικλέτας «εξαιτίας του σωματότυπου του, της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον φυσικό αυτουργό (αναφέρει όνομα) σε συνδυασμό και με πληροφορίες που έχω λάβει από τους ανθρώπους που τον είδαν να διαφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις