Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκύλος Μαξίμου: Κρατούμενοι φυλακών φτιάχνουν σπίτι για τον Peanut
ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος Μαξίμου: Κρατούμενοι φυλακών φτιάχνουν σπίτι για τον Peanut

Σκύλος Μαξίμου: Κρατούμενοι φυλακών φτιάχνουν σπίτι για τον Peanut τον σκύλο που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις φυλακές δεν είναι μόνον εγκληματίες αλλά και άνθρωποι που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση. Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λένε ότι στις φυλακές Τρικάλων ξεκίνησε να λειτουργεί… μετεωρολογικός σταθμός τον οποίο μαθαίνουν να χειρίζονται κρατούμενοι, μαθαίνοντας πολλά και γεμίζοντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Ακόμη, ειπώθηκε ότι σε τρεις φυλακές, στον Κορυδαλλό, την Αλικαρνασσό και στην Κασσαβέτεια Βόλου, κρατούμενοι έχουν φτιάξει πάνω από 100 σπιτάκια για αδέσποτα ζωάκια που τα μοιράζουν σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Ένας από αυτούς τους τυχερούς σκύλους θα είναι και ο Peanut, ο πρωθυπουργικός σκύλος που έχει κλέψει τις καρδιές στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα σπιτόσκυλο από κρατούμενους που μαθαίνουν ξυλουργική για να επανενταχθούν στην κοινωνία, για ένα αδέσποτο σκυλάκι που υιοθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έγινε ο…αγαπημένος του Μαξίμου. Ειδικότερα, πιο συγκεκριμένες πληροφορίες από το creta24, λένε πως το σκυλόσπιτο για το αδέσποτο σκυλί που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός θα επιμεληθεί Έλληνας κρατούμενος. Πρόκειται για ιδέα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικώς τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κρήτη.

Έγκλειστος της Νέας Αλικαρνασσού ο δημιουργός του σκυλόσπιτου

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, και ο έγκλειστος της Νέας Αλικαρνασσού έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά του, αφού έχει ήδη στα χέρια του τα απαραίτητα υλικά. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το creta24, κρατούμενοι της φυλακής Nέας Αλικαρνασσού κατασκεύασαν 30 ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζώων. Επρόκειτο για μια δράση στην οποία συμμετείχαν κρατούμενοι τριών φυλακών της χώρας και συγκεκριμένα της Νέας Αλικαρνασσού, του Κορυδαλλού και της Κασσάνδρας. Για τα 30 αυτά σπιτάκια εργάστηκαν συνολικά 4 κρατούμενοι, τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις