Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οδηγός ΟΑΣΘ ηλικιωμένος: Επίθεση σε επιβάτη, βίντεο σοκ
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός ΟΑΣΘ ηλικιωμένος: Επίθεση σε επιβάτη, βίντεο σοκ

Οδηγός ΟΑΣΘ ηλικιωμένος: Το βίντεο με την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού του ΟΑΣΘ είναι σοκαριστικό

Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να επιτίθεται λεκτικά σε ηλικιωμένο επιβάτη αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης πρόκειται να κινήσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Το βίντεο με την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού του ΟΑΣΘ είναι σοκαριστικό. Οπως φαίνεται στο βίντεο το λεωφορείο σταματά προφανώς σε κάποια στάση στην οποία επιχειρεί να κατέβει ένας επιβάτης. Ωστόσο, κατεβαίνοντας βρίσκει μπροστά του τον οδηγό του λεωφορείου ο οποίος έχει προλάβει, έχει κατέβει από την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου και περιμένει τον ηλικιωμένο έξω από τη μεσαία πόρτα. Στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Έβρισες μάνα εσύ; Θες να σε μάθω ρώσικα; Θα σου δώσω μια μπάτσα, σιχαμένε, ηλίθιε, μ@@@@@, δεν ντρέπεσαι που είσαι έτσι. Βλάκα εγώ έκανα λάθος που δεν κατέβηκες ή εσύ; Σκάσε, δεν έχει στάση σου είπα. Ελληνικά ξέρεις; Γαμώ τα ρώσικά σου, μ@@@@@».

Μάλιστα, στη συνέχεια φαίνεται να αρπάζει από το χέρι τον ηλικιωμένο και να τον τραβά προς τα έξω λέγοντάς του «άλλη φορά αν ξαναπείς μ@@@@ία θα σε σκοτώσω, μα την Παναγία». Στη συνέχεια ο οδηγός ακούγεται να λέει στον ηλικιωμένο «ότι αν δεν αισθάνεται καλά να μην βρίζει και να του παίρνει το μπαστούνι. «Ελα κάτσε, έλα κάτσε στο κάθισμα δεν κατεβαίνεις. Οχι, όχι θα φύγεις μόνο αν είσαι καλά. Μπες λίγο να σε δουν οι άνθρωποι ότι είσαι καλά. Δεν κατεβαίνεις σου λέω τέλος δεν θα σε πληρώνω και για καινούργιο έλα να σε δουν οι άνθρωποι ότι είσαι καλά», ακούγεται να λέει ο οδηγός ενώ του έχει πάρει το μπαστούνι και τον τραβά προς το εσωτερικό του λεωφορείου, ενώ ο ηλικιωμένος αντιστέκεται.

Σε κάποια στιγμή, ενώ ο οδηγός τραβά τον ηλικιωμένο, διαπιστώνει ότι κάποιος επιβάτης τραβά το όλο σκηνικό σε βίντεο και απευθυνόμενος σε εκείνον ακούγεται να του λέει: «Βίντεο τραβάς; Βίντεο τραβάς; Τώρα θα σου πω και εσένα».

Οδηγός ΟΑΣΘ: Ξέρουμε ποιος είναι, λένε από τον ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας «έχουμε εντοπίσει ποιος είναι ο οδηγός ο οποίος προέβη σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά. Αναζητούμε το βίντεο ώστε να έχουμε στα χέρια μας το αποδεικτικό υλικό και αμέσως θα κινήσουμε την προβλεπόμενη από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΟΑΣΘ πειθαρχική διαδικασία». Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα ο οδηγός θα κληθεί να απολογηθεί για την πράξη του και εφόσον επιβεβαιωθούν όσα φαίνονται στο βίντεο θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Συνδικαλιστής του ΟΑΣΘ μιλώντας επίσης στο Voria.gr και αναφέροντας ότι γνωρίζει ποιος είναι ο οδηγός, εξέφρασε την έκπληξή του για τη συμπεριφορά του, απέναντι στον ηλικιωμένο καθώς, όπως είπε, «πρόκειται για πολύ ήρεμο άτομο».

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Γιάννης Δήμκας δήλωσε στη Voria.gr ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο οδηγός ο οποίος συμπεριφέρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο στον επιβάτη. «Αναζητούμε και εμείς να βρούμε ποιος είναι ο οδηγός. Δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος είναι ούτε σε ποια γραμμή έγινε το περιστατικό. Δυστυχώς το βίντεο δεν βοηθά στον εντοπισμό του καθώς δεν φαίνονται τα πρόσωπα, ούτε ο αριθμός της γραμμής στην οποία κινούταν το λεωφορείο. Επιπλέον, στο κέντρο θα υπήρξε καμία αναφορά για παρόμοιο συμβάν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων οι προβλεπόμενες ποινές για τέτοιου είδους παραπτώματα είναι συνήθως είτε χρηματικό πρόστιμο είτε η θέση σε αργία για κάποιες μέρες. Στη δεύτερη περίπτωση, εκτός από το ημερομίσθιο, ο οδηγός θα στερηθεί και τα ένσημά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις