Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός παιδιών covid: «Να γίνει με μεγάλη προσοχή», λέει η Θεοδωρίδου
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός παιδιών covid: «Να γίνει με μεγάλη προσοχή», λέει η Θεοδωρίδου

Εμβολιασμός παιδιών covid: Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μικρός.

Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορονοϊού, όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μικρός αλλά ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους.

Εν συνεχεία αναφερόμενη στον εμβολιασμό των παιδιών και στο εμβόλιο της Pfizer έχει τεθεί προς έγκριση για τις ηλικίες 12 – 15 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως είναι πολύ διαφορετικό πράγμα η έγκριση ενός εμβολίου από την υιοθέτηση του εμβολίου για εμβολιασμό σε παιδιά. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως, όπως ακριβώς και ισχύει και με τους ενήλικες οι εμβολιασμοί στα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωτικοί. Επομένως, όπως τόνισε δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι γονείς ενώ υπογράμμισε πως στην Επιτροπή Εμβολιασμών τα περισσότερα μέλη είναι παιδίατροι με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Γιατί άλλαξαν Βρετανία και Γερμανία τις ηλικίες χορήγησης

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο θέμα των εμβολίων και πρόσφατα αναθεωρήθηκαν σε Βρετανία και Γερμανία οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και αυτές οι συστάσεις στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στη Βρετανία συστήνεται ο εμβολιασμός πλέον μόνο για άτομα άνω των 40 ετών και στη Γερμανία άνω των 18 ετών. «Όλες οι μεταβολές στηρίζονται πάνω σε δεδομένα, είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια».

Αναφέρθηκε παράλληλα και στη χορήγηση άλλου τύπου εμβολίου ως εναλλακτικού, ωστόσο μέχρι να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συστήνεται η πρώτη και δεύτερη δόση να γίνονται με το ίδιο εμβόλιο.

Δείτε ακόμη:
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια – Ποιοι θα προηγηθούν
Σημαντική απόφαση ΣτΕ: Αποζημίωση για όσους υποστούν βλάβη από εμβόλιο
Αθώος δηλώνει ο Φουρθιώτης – “Τον δίνουν στεγνά” οι συγκατηγορούμενοί του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις