ΑΑΔΕ – Taxisnet σήμερα: Εκτός λειτουργίας οι πλατφόρμες εκτός από το emvolio.gov.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ – Taxisnet σήμερα: Εκτός λειτουργίας οι πλατφόρμες εκτός από το emvolio.gov.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

ΑΑΔΕ - Taxisnet σήμερα: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκτός από το emvolio.gov.gr

08.05.2021 | 11:07

Από σήμερα, Σάββατο 8 Μαΐου 2021 στις 6 το πρωί έως και την Κυριακή 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω των υποδομών της, λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισής τους.

Πιο συγκεκριμένα εκτός λειτουργίας θα είναι:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

– Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως πόθεν έσχες, ενιαία αρχή πληρωμής, e-παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της δημόσιας διοίκησης

– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.ά..

Κανονικά θα λειτουργήσει το emvolio.gov.gr

Ωστόσο θα λιειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η εν λόγω διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι απαραίτητη καθώς γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των ήδη υπάρχουσων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε πως καθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Ευελπιστούμε οι εργασίες να τελειώσουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που χρειάζονται άμεσα τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η επιτυχής ολοκλήρωση και η μετάβαση σε νέες υποδομές, θα προσφέρουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

 

Ετικέτες
Exit mobile version