Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άγαλμα Κατεχόμενα: Η… στάση του αγρότη γίνεται viral και προκαλεί!
ΚΟΣΜΟΣ

Άγαλμα Κατεχόμενα: Η… στάση του αγρότη γίνεται viral και προκαλεί!

Άγαλμα Κατεχόμενα: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων για κατασκευή ενός τεράστιου αγάλματος που θα “κοιτάζει” το λιμάνι της σκλαβωμένης Κερύνειας, κάποιοι εντόπισαν μια “πονηρή” λεπτομέρεια, κοιτάζοντας το έργο από μια συγκεκριμένη οπτική γωνιά. Το άγαλμα με το όνομα “The Noble Peasant (O Ευγενής Αγρότης)” που έγινε viral, αναπαριστά έναν σκυφτό αγρότη με μουστάκι που έχει ως στόχο “να γιορτάσει και να αναδείξει την εσωτερική ευγένεια των απλών ανθρώπων”.

Στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για το άγαλμα αναφέρεται: “Σε μια χώρα που έχει βιώσει διχασμό και συγκρούσεις στο παρελθόν, ενοποιητικό παράγοντα αποτελούσε το γεγονός ότι όλοι οι Κύπριοι ήταν, μερικές γενιές πριν, γιοι και κόρες του χώματος- αγρότες και κτηνοτρόφοι”. Ο εμπνευστής ισχυρίζεται ότι θα είναι πιο ψηλό από το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη (το σώμα του οποίου είναι 33 μέτρα).

Σχόλια από βρετανική εκπομπή

Βρετανική εκπομπή πάντως ανέδειξε την “πονηρή” πτυχή του έργου, σχολιάζοντας τη γονατιστή στάση του αγάλματος που αφήνει “σεξουαλικά υπονοούμενα”. Μάλιστα, ένας από τους παρουσιαστές της εκπομπής σχολίασε ότι “δεν πρόκειται για αστείο. Αυτό είναι το γόνατό του”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις