Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλίες σήμερα: Ο κακός χαμός στις οργανωμένες πλαζ… ουρές για μια βουτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίες σήμερα: Ο κακός χαμός στις οργανωμένες πλαζ… ουρές για μια βουτιά

Παραλίες σήμερα: Μποτιλιάρισμα σε λεωφόρο Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος, Άλιμο και Γλυφάδα

Κωδικό 6 στο 13033 για μια βουτιά στην παραλία επέλεξαν οι Αθηναίοι στο πρώτο Σαββατοκύριακο της χρονιάς με ανοιχτές τις οργανωμένες πλαζ οι οποίες έκαναν πρεμιέρα με αυστηρά μέτρα. Αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων ανάμεσα στις ξαπλώστρες, περιορισμένος αριθμός λουόμενων, αντισηπτικά και υποχρεωτικά self tests για τους εργαζόμενους διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα του ανοίγματος των πλαζ. Από νωρίς το πρωί η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τους Αθηναίους να αναζητούν μια ανάσα δροσιάς, αφού ο υδράργυρος αγγίζει κατά διαστήματα ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό είναι το μποτιλιάρισμα που επικράτησε για αρκετή ώρα σήμερα το μεσημέρι σε σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην Ποσειδώνος, από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

Χωρίς… μουσική

Όπως προαναφέρθηκε αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοικτές παραλίες και εστίαση, με τους ειδικούς να αναμένουν σε τήρηση των μέτρων προκειμένου η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να συνεχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, ενόψει και τους ανοίγματος του τουρισμού στις 15/5. Σημειώνεται ότι όπως και στις καφετέριες, έτσι και στα beach bar απαγορεύεται η μουσική. Ο ρυθμός των εμβολιασμών, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που «εγκαταστάθηκαν» από νωρίς στη χώρα έκαναν τους λοιμωξιολόγους να ανάψουν το πράσινο φως για την λειτουργία τους και όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες προετοιμάζονταν πυρετωδώς για την σημερινή ημέρα.

Πώς λειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ

Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες:

– Οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες,

– Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες

– Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις