Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Εξαρθρώνεται η σπείρα των 98 δευτερολέπτων
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Εξαρθρώνεται η σπείρα των 98 δευτερολέπτων

Διαρρήξεις: Συνελήφθη 27χρονος Ρομά και αναζητείται συνεργός τους για τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίου στο Χαλάνδρι.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο ένας από τους διαρρήκτες της σπείρας των… 98 δευτερολέπτων! Της σπείρας, που πήρε αυτή την κωδική ονομασία γιατί μόλις τόσα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν στην τελευταία τους επιδρομή σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι να αδειάσουν το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού από τις 15.000 ευρώ που περιείχε! Αυτή η διάρρηξη στάθηκε και μοιραία για το δίδυμο των Ρομά, που στοχοποιούσε διαμερίσματα πρώτου ορόφου σε Χαλάνδρι, Μαρούσι και οι εισβολείς βρίσκονταν μέσα σε αυτά παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, ανάλογα με την περίσταση. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στη σύλληψη του ενός Ρομά, αξιοποίησαν στο μέγιστο βαθμό το βιντεοληπτικό υλικό, που πέρασε στα χέρια τους από την ληστρική εισβολή στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Οι διαρρήκτες, λίγες ώρες πριν είχαν μπει στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της κουζίνας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Δεν υπολόγισαν όμως ότι ο ιδιοκτήτης ο οποίος έλειπε την ώρα εκείνη, είχε τοποθετήσει σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του σπιτιού κάμερες και τα πρόσωπά τους αποτυπώθηκαν πλήρως στο καταγραφικό την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαν, προφανώς οι εισβολείς. Έτσι, γρήγορα οι αστυνομικοί έφθασαν στην ταυτότητα του ενός και κατάφεραν να τον συλλάβουν στην περιοχή του Ζεφυρίου την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Στα καρέ του βίντεο φαίνονταν οι δράστες να κατευθύνονται σε συγκεκριμένο δωμάτιο και να μην πτοούνται ακόμη κι όταν τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός του διαμερίσματος.

Περιπολικό

 

«Γνώριμος» της Αστυνομίας

Ο συλληφθείς ήταν «γνώριμος» των Αρχών καθώς ήταν σεσημασμένος, αφού είχε συλληφθεί και παλαιότερα για παρόμοια αδικήματα. Ετσι έγινε η αντιπαραβολή των φωτογραφιών της Σήμανσης με το πρόσωπο του βίντεο και ταυτοποιήθηκε ότι επρόκειτο για τον ίδιο. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λοιπόν, μετά την έρευνα, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, 27χρονος ημεδαπός μέλος συμμορίας κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. «Μεσημβρινές ώρες της ιδίας», εξηγεί η Αστυνομία «ο ανωτέρω, με έτερο συνεργό του, παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στο Χαλάνδρι και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρηματικό ποσό, διάφορα έγγραφα και κλειδιά.

Απογευματινές ώρες, ο 27χρονος εντοπίστηκε στο Ζεφύρι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε αρχικά στο οικείο Τμήμα και στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανωτέρω κλοπής. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε κατσαβίδι».

Σε Χαλάνδρι και Μαρούσι

Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ακόμη ότι ο 27χρονος, από κοινού με συνεργό του που διαφεύγει, είχαν συστήσει συμμορία που προέβαινε, από τις αρχές του 2021, σε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στις περιοχές Χαλανδρίου και Αμαρουσίου. Στη στυνέχεια, η Αστυνομία, παραθέτει τον τρόπο δράσης του διδύμου των Ρομά στις δύο προαναφερθείσες συνοικίες: «Όσον αφορά στη μεθοδολογία τους, κινούμενοι πρωινές και απογευματινές ώρες, στοχοποιούσαν διαμερίσματα πρώτου ορόφου, εισέρχονταν σε αυτά παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Ακόμη μεριμνούσαν, αμέσως μετά το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, να διοχετεύουν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους για να μη βρεθούν στη κατοχή τους».

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, με την ίδια μεθοδολογία, από οικίες στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι. Ο 27χρονος, επισημαίνεται, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις