Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2021: Φύγαμε για τον λουλουδόκοσμο!
PLUS

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2021: Φύγαμε για τον λουλουδόκοσμο!

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2021: Η βόλτα στην Κηφισιά είναι σχεδόν επιβεβλημένη!

Λουλούδια, χρώματα, μεθυστικές μυρωδιές… Υπάρχει κάποιος μένει ασυγκίνητος μπροστά στην ελπίδα που χαρίζει η άνοιξη; Σε μια περίοδο που η αισιοδοξία ήρθε πάλι στο σπιτικό μας, γεμίζοντας την ψυχή μας θετικές σκέψεις για την επόμενη μέρα, τα λουλούδια έρχονται να ολοκληρώσουν την έναρξη της… ευχάριστης αναμονής για επιστροφή στην περιβόητη κανονικότητα! Λουλούδια παντού λοιπόν! Με τη σπουδαία γιορτή της μαμάς να βρίσκεται μόλις μια ‘ανάσα’ από σήμερα, η βόλτα στην Κηφισιά είναι σχεδόν επιβεβλημένη!

Μια έκθεση γεμάτη από άνοιξη, που αποτελεί θεσμό πλέον τόσο για τον Δήμο Κηφισιάς, όσο και για ολόκληρη την Αττική, άνοιξε την Πέμπτη τις πύλες της. Πρόκειται για την 67η Ανθοκομική Έκθεση στο άλσος της Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαΐου, φέρνοντας μέσα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας τη χαρά των λουλουδιών, των χρωμάτων και των αρωμάτων. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Για τον σκοπό αυτό τα συνεργεία και το προσωπικό του δήμου εργάστηκαν «πυρετωδώς» όλο το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν όλες οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί και θα συνεχίσει να γίνεται σε καθημερινή βάση η απολύμανση των ειδικών επιφανειών εντός του άλσους, αλλά και εξωτερικά περιμετρικά.

Τοποθετήθηκαν αντισηπτικά σε 70 σημεία και τα περίπτερα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση μεταξύ τους. Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνονται από διαφορετικές θύρες και υπάρχει μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών, ενώ η είσοδος είναι ελεγχόμενη με διατήρηση μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους και με θερμομέτρηση παρουσία γιατρού. Φυσικά, η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας (ή μάσκας υψηλής προστασίας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων και υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Ένας πολύχρωμος θεσμός! 🌷

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1937 και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, οι οποίοι συνδυάζουν τη βόλτα τους σ’ έναν πανέμορφο χώρο, με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας και κηπευτικής. Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι φυτωριούχοι και ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν μαζί τους παρέχοντας τις όποιες συμβουλές.

Λουλούδια, για λουλουδάτη διάθεση! 🥀

Τα λουλούδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησης από τη ζωή, επηρεάζουν θετικά την κοινωνική μας συμπεριφορά και είναι ικανά να φτιάξουν την ψυχολογία μας και ανεβάσουν την καθημερινή διάθεση εύκολα και με φυσικό τρόπο.  Από πολύ παλιά ήταν γνωστό ότι τα λουλούδια έχουν κατευναστική επίδραση στον άνθρωπο. Οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών. Μάλιστα τα χρησιμοποιούσαν για θεραπεία ορισμένων ασθενειών.  Μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης δείχνουν ότι τα λουλούδια έχουν συναισθηματική επίδραση στους ανθρώπους.

Τα λουλούδια έχουν μια φυσική ιδιότητα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε αναζωογονημένοι. Η επίδραση των λουλουδιών έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ασθενών που πάσχουν από κατάθλιψη, άγχος, προβλήματα του κύκλου της έμμηνου ρύσεως καθώς και για κόπωση, κούραση. Η παρουσία των λουλουδιών πυροδοτεί συναισθήματα ευτυχίας, εντείνει το αίσθημα της ικανοποίησης για τη ζωή και επιδρά μ’ ένα θετικό τρόπο.

Με ποιόν μηχανισμό επιδρούν τα λουλούδια 🌼

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική ή βιολογική εξήγηση με ποιόν μηχανισμό επιδρούν τα λουλούδια στον άνθρωπο. Είναι γνωστό ότι τα λουλούδια έχουν μια κατευναστική επίδραση στην διάθεσή μας. Πάντως υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι που επιδρούν τα λουλούδια. Ο ένας είναι το χρώμα τους και ο άλλος το άρωμα τους.

Οι μυρωδιές των λουλουδιών και η διάθεση 🌻

Κάθε λουλούδι έχει ένα μοναδικό άρωμα και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι κάθε άρωμα έχει διαφορετική επίδραση στη διάθεση μας και τον τρόπο σκέψης. Πολλά αιθέρια έλαια και αρώματα έχουν εξαχθεί από τα λουλούδια και αποτελούν τη βάση της αρωματοθεραπείας.  Ομοίως, κάθε χρώμα έχει επίσης ένα μοναδικό αποτέλεσμα για μας με βάση το φως και την κυματική συχνότητα που αντιπροσωπεύει. Έτσι, ενώ το κόκκινο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, το κίτρινο μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι.

Χρησιμοποιώντας την θεραπευτική επίδραση λουλουδιών 🌸

Δεν χρειάζεται να είναι ειδικός κανείς για να χρησιμοποιήσει τη θεραπευτική ιδιότητα των λουλουδιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν λουλούδια το πρωί έχουν καλύτερη διάθεση και αισθάνονται καλύτερα από ότι αν δεν είχαν δει τα λουλούδια. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να περάσουν αυτήν την θετική ενέργεια σε άλλους ανθρώπους. Επίσης μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν λουλούδια, αμέσως χαμογελούν και δεν έχει σε αυτό καμία σχέση η ηλικία και η ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Τα λουλούδια, μελέτες έδειξαν, ότι μπορεί να βοηθήσουν στο να περιορίσουν σε κάποιον την κατάθλιψη και να τον ενθαρρύνουν να γίνει πιο κοινωνικός.

Τα λουλούδια έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη διάθεση. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρουσίαζαν συναισθήματα λιγότερο καταθλιπτικά, αγωνίας, άγχους, και σύγχυσης κάθε φορά που λάμβαναν λουλούδια, προβάλλοντας ένα υψηλότερο αίσθημα ικανοποίησης και χαράς για την ζωή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια στα δωμάτια των νοσοκομείων. Τα λουλούδια μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και με αυτό τον τρόπο η διαδικασία ανάρρωσης γίνεται πιο εύκολη!

Φύγαμε λοιπόν για Κηφισιά! 🌺🌼🌷🌸

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις