Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Η ημερομηνία καταβολής του ποσού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Η ημερομηνία καταβολής του ποσού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Τι αλλάζει στις αναστολές τον Μάιο.

07.05.2021 | 14:26

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του επιδόματος 534 ευρώ στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο. Η καταβολή θα γίνει γύρω στις 10 Μαΐου, δηλαδή από τη Δευτέρα το απόγευμα και μετά. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι άνοιξε η «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον Μάιο.

Δείτε ακόμη: Πότε ξεκινά η καταβολή της παράταση των επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Από τις 13 Μαΐου οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου. Με τον «κόφτη» που έχει μπει οι περίπου 150.000 εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από 4 ώρες ημερησίως δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Για την εστίαση δε ο εργαζόμενος θα πάρει το επίδομα μόνον εάν εργάζεται πάνω από 16 ώρες την εβδομάδα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αναστολές Μαΐου – Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 άνοιξε το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Μάιο. Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Γενικά για τον μήνα Μάιο 2021 οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή/και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021.

Ετικέτες
Exit mobile version