Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Οι μετοχές «μαμούθ» που μεταβίβασε στον λογαριασμό της Μελίντα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Οι μετοχές «μαμούθ» που μεταβίβασε στον λογαριασμό της Μελίντα

Μπιλ Γκέιτς διαζύγιο: Η Μελίντα έγινε δισεκατομμυριούχος

Μετά το διαζύγιο, το οποίο εκκρεμεί, ο Μπιλ Γκέιτς μεταβίβασε μετοχές αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μελίντα, σύμφωνα με στοιχεία της SEC. Τα αρχεία δείχνουν ότι, μέσω της εταιρείας όπου φυλάγονται οι μετοχές του, «Cascade Investment», ο Γκέιτς μετέφερε από εξής: το 4,7% των Μεξικανικών αναψυκτικών Coca-Cola Femsa, το 6,7% του μεξικάνικου τηλεοπτικού δικτύου Televisa, το μερίδιο 1,9% του Canada National Railway και το  3,7% του αμερικανικού λιανοπωλητή αυτοκινήτων AutoNation. Οι μετοχές της Coca-Cola Femsa και του δικτύου Televisa, που μεταφέρθηκαν τώρα στην Μελίντα, την κάνουν να είναι από τις πιο ισχυρές μετόχους στις κορυφαίες εταιρείες του Μεξικού.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι οι Γκέιτς θα διαιρέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σύμφωνα με μια σύμβαση διαχωρισμού, καθώς οι δύο δεν είχαν υπογράψει προγαμιαία συμφωνία. Σύμφωνα με τις καταχωρίσεις διαζυγίου, οι δύο συμφώνησαν να διαιρέσουν τα ακίνητα, τα προσωπικά τους, τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους. “Αυτός ο γάμος έχει σπάσει ανεπανόρθωτα”, έγραψε η Μελίντα στο αίτημά της για διαζύγιο.  Οι δύο, που έχουν τρία παιδιά μαζί, και ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους τη Δευτέρα, μετά από 27 χρόνια γάμου.

Η Κινέζα που λέγεται ότι αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου»

Η είδηση του χωρισμού του Μπιλ Γκέιτς από τη σύζυγό του Μελίντα μετά από 27 χρόνια γάμου έχει συνταράξει του πάντες. Ψάχνουμε ανελλιπώς την αιτία που χωρίσαν, και όσο ψάχνεις όλο και κάτι προκύπτει. Πολλές φήμες έχουν ακουστεί, και η τελευταία θέλει μια 36χρονη Κινέζα, να αποτελεί την «πέτρα του σκανδάλου».  Η Ζε «Σέλι» Γουάνγκ εργάζεται σαν διερμηνέας και  αναγκάστηκε να αρνηθεί τις κατηγορίες που την έχουν προσάψει. Η Γουάνγκ ζει στο Σιάτλ, δεν είναι παντρεμένη, και είναι μια επιτυχημένη επαγγελματίας μεταφράστρια που έχει εργαστεί για το Yale School of Management και το Harvard Business School, καθώς και για το Ίδρυμα Gates.

Η 36χρονη έκανε χθες μία ανάρτηση στο Weibo, το κινεζικό «Twitter»,στην οποία αρνείται τις φήμες, που την ήθελαν το τρίτο πρόσωπο στο γάμο του Μπιλ Γκέιτς. «Αρχικά πίστευα ότι η φήμη θα διαλυόταν καθώς προέρχεται από αβάσιμες πηγές, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο τρελή», έγραψε στα κινεζικά. «Σας ευχαριστώ για την ανησυχία σας τις τελευταίες 24 ώρες μέσω προσωπικών μηνυμάτων αλλά και τους φίλους που με βοήθησαν να διαλύσω τις φήμες αυτές». Το όνομα της Γουάνγκ ακούστηκε περισσότερο στα κινεζικά media, ενώ δεν είναι σαφές ο λόγος που πήρε τόσο διάσταση. Το μόνο που την συνδέει με εκείνον είναι ότι έχει δουλέψει για το Ίδρυμα Gates.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις