Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα μουσείων – θερινά σινεμά πότε ανοίγουν: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα μουσείων – θερινά σινεμά πότε ανοίγουν: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Άνοιγμα μουσείων - θερινά σινεμά πότε ανοίγουν: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα και αθλητικές ακαδημίες.

Το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21, εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι ειδικοί, που συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown.

Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.

Τέλος το click away και το click inside – Ανοίγει πλήρως η αγορά, τι θα γίνει με το SMS

Για την πορεία των καταστημάτων εστίασης από τη Δευτέρα που άνοιξαν ξανά μετά από έξι μήνες, αλλά και για την κατάργηση του click away και click inside στα καταστήματα, μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως είπε, μιλώντας στον ρ/σ “Θέμα 104,6”, σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής. Μιλώντας για τα μέτρα του lockdown, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. “Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα. “Συνολικά θα επανεξεταστούν τα SMS” εξήγησε, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές, είπε πως δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Πάντως, δεν αποκλείεται η μέθοδος αυτή για τις αγορές να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με τους εμπόρους όμως να ζητούν την άρση του μέτρου το οποίο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα κατά την τουριστική περίοδο, καθώς οι πολίτες που έρχονται στην χώρα μας για τις διακοπές τους δεν θα μπορούν να επισκέπτονται τα μαγαζιά χωρίς ραντεβού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να ζητήσει από τους λοιμωξιολόγους την κατάργηση του click inside το οποίο λόγω των ραντεβού που γίνονται στα καταστήματα δεν χρειάζεται, όμως τόνισε πως το μήνυμα για τις τρεις ώρες, μπορεί να διατηρηθεί για λίγο περισσότερο διάστημα. Τόσο στο Μαξίμου όσο και στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, εκτιμούν πως το συγκεκριμένο μέτρο του ραντεβού για τις αγορές, έχει ελέγξει σε σημαντικό βαθμό τον συγχρωτισμό έξω από τα μαγαζιά.

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες – Από 15 Μαΐου οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Το επόμενο βήμα προς την κανονικότητα μετά την εστίαση, θα είναι το άνοιγμα από αυτό το Σάββατο των οργανωμένων παραλιών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι πλαζ που ήδη ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους, θα ακολουθηθεί πιθανότατα η πεπατημένη του προηγούμενου καλοκαιριού. Με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται η μετάβαση των πολιτών στην περιφέρεια. Γι’ αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να μην γίνουν σήμερα οι τελικές ανακοινώσεις, προκειμένου όλα τα μέτρα να ανακοινώνονται σταδιακά.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να προκρίνεται η πρόταση περί πιστοποιητικού εμβολίου ή ελέγχου μέσω self – test, καθώς μια τέτοια κίνηση θα ήταν ουσιαστικά ανεφάρμοστη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις