Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θερινά σινεμά άνοιγμα: Επανεκκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινά σινεμά άνοιγμα: Επανεκκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%

Θερινά σινεμά άνοιγμα: «Επιστρέφουν» έπειτα από μήνες «σιγής» οι πολιτιστικές δραστηριότητες.

«Επιστρέφουν» έπειτα από μήνες «σιγής» οι πολιτιστικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των βημάτων σταδιακής άρσης του lockdown. Πρεμιέρα κάνουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, ακολουθεί το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου και η «σκυτάλη» παραδίδεται στις 28 Μαΐου σε ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. Τις «ανάσες ελευθερίας» στο χώρο του Πολιτισμού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν της εισήγησης των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή.

Δείτε ακόμη: Γυμναστήρια: Πρόταση για άνοιγμα με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συγκεκριμένα, τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%. Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επιστρέφουν στις 28 Μαΐου μόνο για καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Παράλληλα, επαναλειτουργούν και τα ωδεία από τις 17 Μαΐου με αναλογία ένα προς ένα, βάσει των ανακοινώσεων του κ. Χαρδαλιά.

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα επιτρέπει τη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, καθώς αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρείται μόλις δέκα περιφερειακές ενότητες, σε τρεις παραμένει σταθερό και σε 61, περιλαμβανομένων Αττικής και Θεσσαλονίκης υποχωρεί, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας όμως πως κάθε βήμα πρέπει να συνοδεύεται με απόλυτη προσοχή.

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Την εισήγηση της Επιτροπής για άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στις 17 Μαΐου ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου. “Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών” είπε και συνέχισε: “Αυτό φαίνεται κι από τις σημερινές εισηγήσεις μας που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό. Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα”. Τέλος, τόνισε πως η διατήρηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο προς το παρόν είναι σημαντική γιατί θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις