Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περιοχές βαθύ κόκκινο: Αυτές μπήκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου
ΕΛΛΑΔΑ

Περιοχές βαθύ κόκκινο: Αυτές μπήκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Περιοχές βαθύ κόκκινο: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, εντάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής νέες περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για τον δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και ο δήμος Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αυξημένη προσοχή χρειάζεται όπως είπε στις περιοχές Αγρινίου και Αιτωλικού. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockdown δεν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Κόσμος στην παραλία για βόλτα

Ανοίγουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Στις 14/5 τα μουσεία, στις 21/5 τα θερινά σινεμά

Ανακοινώσεις για άνοιγμα βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μουσείων και θερινών κινηματογράφων περιλάμβανε η σημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν”, Βάνα Παπαευαγγέλου, και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ανέφερε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου. Επισήμανε δε ότι τις επιπτώσεις των εορτών του Πάσχα δεν τις έχουμε δει ακόμα και ότι οι επιστήμονες αναμένουν τοπικές εξάρσεις, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Την εισήγηση της Επιτροπής για άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στις 17 Μαΐου ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου. “Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών” είπε και συνέχισε: “Αυτό φαίνεται κι από τις σημερινές εισηγήσεις μας που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό. Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα”. Τέλος, τόνισε πως η διατήρηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο προς το παρόν είναι σημαντική γιατί θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό.

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν μουσεία και θερινά σινεμά

Τις δραστηριότητες και τους χώρους που ανοίγουν τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, ενημέρωσε πως τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθρους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου μόνο με καθήμενους και με 50% πληρότητα.

Από τις 17 Μαΐου ξεκινούν να λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ωδεία. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο, Σάββατο, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο και προσέθεσε:

Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Δείτε ακόμη: 

Γυμναστήρια: Πρόταση για άνοιγμα με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πότε θα δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων – Η πρόβλεψη Σαρηγιάννη

Σοκαρισμένη η μητέρα του 22χρονου, που είναι κοινωνική λειτουργός – “Θα τον στείλω σε ψυχολόγο”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις