Live Χαρδαλιάς: Η ενημέρωση για τα μέτρα που αίρονται

ΕΛΛΑΔΑ

Live Χαρδαλιάς: Η ενημέρωση για τα μέτρα που αίρονται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Live Χαρδαλιάς: Στη συνέντευξη Τύπου λαμβάνουν μέρος ο Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

07.05.2021 | 18:10

Στα τελευταία δεδομένα για την πανδημία στην Ελλάδα και στα μέτρα που αίρονται ή θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Πότε θα φθάσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα μέσα Ιουνίου εκτιμά ότι θα έχουμε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, προέβλεψε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση των κρουσμάτων, μετά από ένα διάστημα αύξησής τους λόγω ανοίγματος των νέων δραστηριοτήτων. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μείωση αυτή διαφαίνεται και στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι περιμένουμε διακυμάνσεις κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αλλά και σταθεροποίηση με περίπου 2.000 κρούσματα μέχρι το τέλος Μαΐου. Πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα λόγω και της έναρξης νέων δραστηριοτήτων, ενώ προέβλεψε ότι θα φθάσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα μέσα Ιουνίου.

“Τα ανοίγματα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές” σημείωσε ο καθηγητής τονίζοντας ότι πρέπει πλέον να χαμογελάσουμε, καθώς ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος . “Δεν λύσαμε το πρόβλημα επειδή ήρθε το καλοκαίρι και ο καλός καιρός”, προειδοποίησε.

Exit mobile version