Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Χανιά εξελίξεις: Αναφορά στον Άρειο Πάγο από τους συγγενείς των θυμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά εξελίξεις: Αναφορά στον Άρειο Πάγο από τους συγγενείς των θυμάτων

Γηροκομείο Χανιά εξελίξεις: «Βρέθηκαν γέροντες κλειδωμένοι στο υπόγειο»

Η συνήγορος των οικογενειών των οποίων οι συγγενείς φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Χανίων ζήτησε την συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.  Η κ. Παπαδάκη υπέβαλε αναφορά με την οποία εστιάζεται στην περιφέρεια Κρήτης καθώς και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, που είναι οι εποπτεύουσες Αρχές, για τη λειτουργία της δομής. «Μας έκαναν εντύπωση δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του Γηροκομείου» ανέφερε σε δηλώσεις της η κυρία Παπαδάκη. «Οταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας», σημείωσε.

«Επίσης οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κλπ ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να προβλεφθούν από την εποπτεύουσα αρχή. Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος.  Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μαρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο», είπε η κ. Παπαδάκη.

Εξαφανισμένος ο γιατρός της δομής με τις πράξεις θανάτου από «ανακοπή»

Οι εξελίξεις με τα περιστατικά του οίκου ευγηρίας στα Χανιά δεν σταματούν. Οι καταγγελίες για μεγάλο αριθμό θανάτων τροφίμων του ιδρύματος ερευνώνται από τις αρχές, αλλά, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις – ο γιατρός του γηροκομείου – παραμένει στις σκιές. Ο γιατρός αυτός – το όνομα του οποίου είναι γνωστό στα Χανιά – εξακολουθεί να είναι άφαντος. Μάλιστα, όλες οι τηλεφωνικές απόπειρες για να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα, καθώς δεν είναι κατηγορούμενος αλλά εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. Και ενώ για την υπόθεση αυτή έχουν εκφράσει άποψη άπαντες, είτε από τη μεριά των καταγγελλόντων, είτε από τη μεριά του οίκου ευγηρίας που κατηγορείται για αυτές τις αξιόποινες πράξεις (είναι δε χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή με δηλώσεις της στο Flashnews.gr μίλησε η ιδιοκτήτρια του οίκου), αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής, από τον γιατρό της δομής.

Ο γιατρός της δομής αυτής, αναφέρθηκε και φυσικά κατηγορήθηκε από την πρώτη στιγμή, από την πλευρά των καταγγελλόντων ότι υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των τροφίμων με την αιτιολογία της “ανακοπής καρδιάς”, κάτι που αμφισβητεί η πλευρά που κίνησε τη διαδικασία για να διαλευκανθεί η υπόθεση, αφού θεωρεί ότι άλλοι λόγοι οδήγησαν στον θάνατο κάποιους τρόφιμους του οίκου ευγηρίας. Σε κάθε περίπτωση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που, ήδη τίθενται, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο από τον οποίο πέρασαν από τα χέρια του, όλες οι περιπτώσεις των τροφίμων για τους οποίους γίνεται λόγος από τους καταγγέλοντες ότι οδηγήθηκαν, ακόμα και στον θάνατο, λόγω της ελλιπούς ή μη αρμόζουσας μεταχείρισής τους, από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του οίκου ευγηρίας.

Νέα σοκαριστική καταγγελία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις