Παραπολιτικά: Η επικαιρότητα με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Η επικαιρότητα με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της… παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

06.05.2021 | 10:09

Με τον πρώτο άνθρωπο που εμβολιάστηκε στην χώρα μας συναντήθηκαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης είπε στον υπουργό Υγείας ότι το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο και όπως έγραψε στα social media ο κ. Κικίλιας «ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός που εξέπεμπε». Την 84χρονη Μαρία Λουίζα Μηλιαρέση συνάντησε ο πρωθυπουργός στο γραφείο του αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα. Η κυρία Μηλιαρέση είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζητούσε να τον συναντήσει για να του σφίξει το χέρι και να τον ευχαριστήσει για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την 84χρονη γυναίκα το θέμα του εμβολιασμο, την παρότρυνε να προσέχει και της είπε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας.

 

Τον αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης συνάντησε ο γραμματέας Διεθνών σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και, όπως έγραψε στα social media, «Είχα την χαρά να με συναντήσει ένας Άγγελος. Τον αποκαλώ έτσι γιατί μετά από την συζήτηση κατάλαβα ότι έχει και το όνομα και την χάρη. Άν τον ήξεραν εκείνοι που με τόση μανία του επιτέθηκαν θα καταλάβαιναν πόσο εγκληματικά φέρθηκαν σε ένα νέο παιδί που διακρίνεται για την ευγένεια, την καλλιέργεια και την αγάπη για τον άνθρωπο».

 

 Αληθεύει;

Αληθεύει ότι στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ υπάρχουν στελέχη που επιθυμούν την κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ώστε να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία; Και μάλιστα από ό,τι μαθαίνω, κάποιοι του το έχουν πει και ανοιχτά σε κάποιες συναντήσεις τους. Λέτε να βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές;

 

Η πρώτη βόλτα

Την πρώτη του βόλτα την ημέρα που άνοιξε η εστίαση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η επιλογή του ήταν η Κηφισιά. Ο κ. Γεωργιάδης συνομίλησε με αρκετούς επαγγελματίες της εστίασης και τους υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα τους για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται.

 

Ο καφές της προέδρου

Τον πρώτο της καφέ την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης ήπιε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κα Σακελαροπούλου σε μια συμβολική κίνηση ήπιε καφέ με μια παρέα γιατρών και ανέβασε στα social media την σχετική φωτογραφία γράφοντας: «Πρώτη ημέρα με την εστίαση ανοικτή έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας έναν καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία».

 

Ο καλός ο ψήστης

Ο λόγος για τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media επί το έργον του ψησίματος του οβελία ενώ δίπλα είχε και δεύτερη σούβλα με κοκορέτσι. Μερακλίδικα πράγματα να τα λέμε κι αυτά!

 

Βόλτα στα ανάκτορα

Δύο πολύ καλοί φίλοι ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Δημήτρης Γρηγοριάδης βρήκαν ευκαιρία να τα πουν και εκτός γραφείων αυτές τις ημέρες. Οι δυο τους επέλεξαν να κάνουν μια βόλτα στο Τατόι όπου είδαν τα κτίσματα των ανακτόρων και συζήτησαν και την πορεία της αξιοποίησής τους.

Η πρόσκληση

Μια πρόσκληση να επισκεφθεί ένα μοναστήρι της Βοιωτίας απηύθηνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον υπουργό στο προσωπικό του ησυχαστήριο στη Ζάλτσα Βοιωτίας και να δει τα ζώα και τις καλλιέργειες που υπάρχουν εκεί.

Πολύχρονη

Τα 46 της χρόνια έκλεισε η πρώην υπουργός της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και τα γιόρτασε με μια τούρτα φράουλας: «Από εδώ και στο εξής να είναι οι γιορτές μας όπως τις μάθαμε και όπως τις έχουμε ανάγκη: με τους ανθρώπους που αγαπάμε κοντά μας, με το χαμόγελο και την ελπίδα που φέρνει η σκέψη της Ελευθερίας που πλησιάζει όλο και πιο κοντά». Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η χαρούμενη στιγμή για την πρώην υπουργό, αφού παντρεύτηκε κιόλας με πολιτικό γάμο τον εκλεκτό της καρδιάς της στις Σπέτσες! Πάντα ευτυχισμένη να ευχηθούμε!

 

Βιβλίο-φωτιά

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Παναγιώτης Λαφαζάνης δημοσίευσε ένα άρθρο προπομπό για το βιβλίο που ετοιμάζεται να εκδώσει. Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Η μεγάλη προδοσία» και σε αυτό ο κ. Λαφαζάνης περιγράφει την μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ΟΧΙ στο ΝΑΙ του δημοψηφίσματος, αλλά και τον τρόπο που κορόιδεψε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς με την υπόσχεση για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ τελικά κατέληξε σε προσφυγή στις κάλπες. Με ενδιαφέρον θα αναμένουμε την αντίδραση της Κουμουνδούρου, όταν το βιβλίο κυκλοφορήσει.

 

Κάποιοι αποχωρούν

«Όταν δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος, πρέπει να ξέρεις να αποσύρεσαι». Με αυτή την φράση ο ηγέτης των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική μετά την συντριπτική ήττα των κομμάτων της αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης. Κάποιοι, λοιπόν, αποχωρούν από την πολιτική και κάποιοι άλλοι επιμένουν να παραμένουν στην ηγεσία των κομμάτων τους παρά το γεγονός ότι αυτά συγκεντρώνουν ποσοστά πολικών θερμοκρασιών. Βρείτε το λάθος!

 

ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί

Στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Όπως έγραψε ο ίδιος στα social media, «Στέλνω ένα διπλό μήνυμα: Τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι στήριξαν, υποστήριξαν και κράτησαν όρθιο το ΠΑΣΟΚ. Υπόσχεση να ανοίξουνε σε όλη την Ελλάδα τα γραφεία της παράταξης και να στήσουμε ξανά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ παντού». Πολύ φιλόδοξος ο κ. Λοβέρδος, να τα λέμε και αυτά.

 

Διάρρηξη

Άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που βρίσκεται στον έβδομο όροφο πολυκατοικίας. Όπως έγραψε ο κ. Τσακαλώτος στα social media: «Τίποτα και κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας φιμώσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει. Και ας ψάξουν όσο θέλουν αυτά που αφαίρεσαν αν αυτός ήταν ο στόχος τους. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε το πολύ πολύ να μάθουν κάποια οικονομικά».

Exit mobile version