Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΚΕΔΕ: Συλλυπητήρια επιστολή
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: Συλλυπητήρια επιστολή

ΚΕΔΕ: Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Αρχοντάκης.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου αποχαιρετούν τον Δημήτρη Αρχοντάκη, πρώην Δήμαρχο Ρεθύμνου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Υπήρξε ο μακροβιότερος δήμαρχος Ρεθύμνου, καθώς διετέλεσε στο ανώτατο αξίωμα της πόλης επί 24 χρόνια, μέχρι το 2006.

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης γεννήθηκε το 1939 στην Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Ήταν παντρεμένος με την Άργη, το γένος Ανδρουλιδάκη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ζαχαρία και την Ίλια. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1965 ως το 1966 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», στη συνέχεια βρέθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε τιμηθεί για την προσφορά του από το Ίδρυμα, στο οποίο και δώρισε την προσωπική του συλλογή με πολύτιμο αρχειακό υλικό για την ίδρυση και τα πρώτα βήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και το Δ.Σ της Ένωσης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην σύζυγο και παιδιά του εκλιπόντος.

ΚΕΔΕ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις