Έγκλημα στα Καλύβια: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που σκότωσε υπάλληλο του Κέντρου Υγείας

ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Καλύβια: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που σκότωσε υπάλληλο του Κέντρου Υγείας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Έγκλημα στα Καλύβια: Παραδέχτηκε την δολοφονία του 60χρονου

06.05.2021 | 14:19

Πορφυλακίστηκε ο 32χρονος που σκότωσε την προπαραμονή των Χριστουγέννων τον 60χρονο υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, μετά από μια διαφωνία για τα κοινόχρηστα. Μάλιστα, ανέφερε ότι ένας ακόμα λόγος που τον οδήγησε στην πράξη αυτή ήταν γιατί πίστευε ότι του είχαν κάνει μαγιά. Ο 32χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια και ομολόγησε τα όσα έκανε, ενώ υποστήριξε ότι πίστευε πως με τη δολοφονία θα απελευθερωνόταν. Παραδέχτηκε ότι προμηθευτήκε ένα πιστόλι από τη μαύρη αγορά του Μενιδίου. Ξήλωσε τις πινακίδες από το γκρί Mitsubishi Colt που ανήκει στη μητέρα του με την οποία μένει μαζί, ακολούθησε τον 60χρονο υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και τον πυροβόλησε τρεις φορές, μόλις το θύμα πάρκαρε και βγήκε από το αμάξι.

Ο Μιχάλης Φράγκου, ένας εκ των συνηγόρων του 32χρονου είπε: «Ομολόγησε την πράξη του. Ήταν ειλικρινής. Ζήτησε συγγνώμη καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το λάθος του. Θεωρούσε ότι κινδυνεύει ζωή του από τα μάγια και ότι με αυτό τον τρόπο θα ελευθερωθεί. Επειδή υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα ζητήσαμε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.» Για ένα βαρύτατα διαταραγμένο άτομο έκανε λόγο ο έτερος δικηγόρος του Γιώργος Γιάνναρος: «Είναι εδραιωμένη πλέον η πεποίθησή μας ότι πρόκειται για ένα άτομο βαρύτατα διαταραγμένο ψυχικά και διανοητικά. Κι αυτό δεν είναι ένας όψιμος ισχυρισμός μας καθώς αφενός δεν είχε κίνητρο για την πράξη αφετέρου προέρχεται από ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ο πατέρας του δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 14 ετών».

Η φυγή στην Αλβανία

Ο 32χρονος, λίγες μέρες μετά την δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τη μητέρα του, που τον προέτρεπε να παραδοθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε χωριό της Αλβανίας όπου διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα, κίνησαν τις διαδικασίες απέλασης.

Exit mobile version