Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα μουσείων 2021: Κυβερνητική πρόταση, πότε ανοίγουν σινεμά, θέατρα, συναυλίες
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα μουσείων 2021: Κυβερνητική πρόταση, πότε ανοίγουν σινεμά, θέατρα, συναυλίες

Άνοιγμα μουσείων 2021: Οι ημερομηνίες κλειδιά που προτείνει η Κυβέρνηση

«Ανεβάζει» ρυθμούς ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επιστροφή στην κανονικότητα, με την πρόταση για άμεσο άνοιγμα δραστηριοτήτων του Πολιτισμού. Τα μουσεία, τα θέατρα, και τα σινεμά αποτελούν δραστηριότητες, που παραμένουν ακόμα κλειστές, λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική πρόταση αναφέρει τρεις ημερομηνίες κλειδιά για το άνοιγμα του Πολιτισμού. Αρχικά, αναμένεται το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού. Μετά από μια εβδομάδα, στις 21 Μαΐου η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, και όχι οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και οι πολυκινηματογράφοι.

Σειρά θα πάρουν τα θέατρα αλλά και οι συναυλίες, τα οποία προτείνουν να ανοίξουν στις 28 Μαΐου. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή (7/5), με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να δοθεί η έγκριση. Σημειώνεται πάντως ότι για όλες τις δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως θα δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία (μουσεία, σινεμά, θέατρα, συναυλίες) θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους παρευρισκομένους. Τέλος, όσον αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, self test).

Άνοιγμα παιδικών σταθμών: Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου, από το Υπουργείο Εργασίας, πως δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το άνοιγμα των σταθμών θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει. «Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα, σύμφωνα με το υπουργείο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις