Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σπύρος Μπιμπίλας παράσταση: «Το παγκάκι» και ο συγκλονιστικός μονόλογος ενός άστεγου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σπύρος Μπιμπίλας παράσταση: «Το παγκάκι» και ο συγκλονιστικός μονόλογος ενός άστεγου

Σπύρος Μπιμπίλας παράσταση: «Το παγκάκι» και ο συγκλονιστικός μονόλογος του ηθοποιού διαδικτυακά

Μπορεί τα κλειστά, εδώ και πολύ καιρό, θέατρα και ο μαραθώνιος που τρέχει με σθένος, δυναμική και αποτελεσματικότητα ως Πρόεδρος του ΣΕΗ, να τον έχουν κρατήσει για αρκετό διάστημα μακριά από τη σκηνή, ωστόσο ο, ταλαντούχος μεταξύ άλλων, ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας “ξαναχτυπά” θεατρικά, μέσα από μια παράσταση  στο διαδίκτυο! Το ζηλευτό “Παγκάκι” του, ξανάρχεται μέσω του διαδικτύου σε video on demand. Πρόκειται για τον σπαρακτικό μονόλογο ενός αληθινού άστεγου που ζούσε έξω από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, του οποίου την ιστορία κατέγραψε μυθιστορηματικά ο γιατρός-συγγραφέας Ζάχος Βασιλείου!

Μέσα από αυτόν φωτίζονται μοναδικά, τα δεινά όλης της Ελλάδας των τελευταίων 100 χρόνων.  Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Πλατάκη ο οποίος μετέφερε το συγκεκριμένο έργο πριν από οχτώ χρόνια στο θεατρικό σανίδι με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Μπιμπίλα.  Μέσα από αυτή φαίνονται κομμάτια της ζωής του, η Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας αλλά και μέρος της σύγχρονης ιστορίας της πόλης.

«Ο καλύτερος ρόλος της καριέρας μου»

“Η φτωχοποιημένη Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων μέσα από τα μάτια αυτού του άστεγου. Ο καλύτερος ρόλος της καριέρας μου” τονίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας που συγκίνησε βαθιά με αυτή του την ερμηνεία κοινό και ειδήμονες! Η παράσταση που… έσπαγε πόρτες “μαγνητοσκοπήθηκε από τον αγαπημένο μου φίλο Βασίλη Νάτσιο” υπογραμμίζει ο Μπιμπίλας, για να τονίσει “Μέσα από την συγκίνηση και τον πόνο, βγαίνουν πολλά μηνύματα για όλους μας”. Λάβετε θέσεις για να απολαύσουμε τον έμπειρο ηθοποιό σε ένα από τα μεγαλύτερα “στοιχήματα” της γόνιμης καριέρας του, που κέρδισε με το σπαθί του! Ραντεβού που δεν χάνουμε!

Την παράσταση όποιος θέλει μπορεί να την παρακολουθήσει μέσω video on demand έως τις 15 Μαΐου στο https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/to-pagkaki-me-ton-spyro-mpimpila/.

Συντελεστές

Το παγκάκι
Του Ζάχου Βασιλείου
Με τον Σπύρο Μπιμπίλα
Επεξεργασία κειμένου-σχεδιασμός φωτισμών-μουσική επιμέλεια-σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη
Βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Μακρή
Video Βασίλης Νάτσιος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις