Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιμ Καρντάσιαν αρχαίο: Μπλεγμένη σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Καρντάσιαν αρχαίο: Μπλεγμένη σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Κιμ Καρντάσιαν αρχαίο: Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε να παραδόσει ένα αρχαίο ρωμαϊκό γλυπτό

Χαμό έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η είδηση που θέλει την Κιμ Καρντάσιαν να είναι μπλεγμένη σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε στην Κιμ Καρντάσιαν να παραδώσει ένα αρχαίο ρωμαϊκό γλυπτό, το οποίο μάλλον βγήκε λαθραία από την Ιταλία . Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα, η Καρντάσιαν αγόρασε το γλυπτό, γνωστό ως «Απόσπασμα από την Αθηνά την Σαμία του Μύρωνα» του 1ου-2ου αιώνα, το 2016 από την Axel Vervoordt Gallery στο Βέλγιο, που αποτελεί τη γκαλερί του σχεδιαστή της έπαυλης της στο Καλαμπάσας, σύμφωνα με το Artnet.

Το γλυπτό του 1ο ή 2ο αιώνα, το οποίο αποτελεί προστατευόμενη πολιτιστική κληρονομία, δεν επιτράπηκε να περάσει όταν έφτασε στο Λος Άντζελες τον Μάιο του 2016. Ήταν μέρος ενός μεγαλύτερο φορτίου 5.5 τόνων με αξία 745.882 δολάρια που λέγεται ότι περιλάμβανε 40 αρχαιότητες, καθώς επίσης μοντέρνα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σχετικά έγγραφα του γλυπτού, φάνηκαν να υπάρχουν πολλά κενά και ανακρίβειες, οδηγώντας τις αρχές σε υποψίες αναφορικά με την προέλευσή του.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Οι ανακρίβρειες στην περιγραφή

Η περιγραφή του το 2012 ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο άγαλμα από μία Παλιά Γερμανική Συλλογή, που αγοράστηκε πριν από το 1980», ενώ περιλάμβανε χειρόγραφα που δείχνουν ότι το έργο τελικά προέρχεται από την Ιταλία. Παράλληλα, τον Μάιο του 2016 οι αρχές συνειδητοποίησαν ότι είχε εισαχθεί ως «αντίκα που ξεπερνά τα 100 χρόνια ηλικίας» και όχι ως αρχαιολογικό αντικείμενο.

Το αρμόδιο υπουργείο της Ιταλίας έστειλε στη συνέχεια έναν αρχαιολόγο το 2018 για να εξετάσει το έργο, ο οποίος κατέληξε πως «εκλάπη, διακινήθηκε παράνομα και εξήχθη λαθραία από την Ιταλία», με την χώρα να ζητά την επιστροφή του.  Οι αρχές διέταξαν την Κιμ Καρντάσιαν να παραδώσει το έργο ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι γνώριζε την προέλευσή του.  «Η Κιμ ποτέ δεν αγόρασε αυτό το κομμάτι και πρώτη φορά πληροφορείται την ύπαρξή του. Πιστεύουμε πως ίσως αγοράστηκε κάνοντας χρήση του ονόματός της χωρίς άδεια και επειδή δεν παρελήφθη ποτέ, δεν είχε ιδέα για την συναλλαγή. Στηρίζουμε την έρευνα και ελπίζουμε να επιστρέψει στους νόμιμους κατόχους του», σχολίασε εκπρόσωπός της.   Έτσι, από τις 30 Απριλίου έχει ξεκινήσει μία νομική διαδικασία για την κατάσχεση του έργου, που ονοματίζει την influencer ως την παραλήπτη και εισαγωγέα του.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις