Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Εντεκάχρονος δράστης
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Εντεκάχρονος δράστης

Ληστείες: Η παγίδα που στήθηκε σε οδηγό ταξί σε καταυλισμό Ρομά στην Αχαΐα.

«Ληστής» ετών 11(!) αναζητείται από την Αστυνομία και καθώς ο ίδιος διαφεύγει, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους γονείς του, τους οποίους παρέπεμψαν στον εισαγγελέα για παραμέληση ανηλίκου! Πρόκειται για 11χρονο Ρομά, αρνητικό πρωταγωνιστή βίαιης ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Ανθήλη, τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα. Ο ανήλικος, την ώρα που μια ηλικιωμένη έμπαινε στην αυλή του σπιτιού της, τη στιγμή ακριβώς που επιχειρούσε να ανοίξει την αυλόπορτα, της επετέθη για να της αρπάξει το πορτοφόλι, που είχε δει νωρίτερα, να κρατά στα χέρια της. Η ηλικιωμένη, που υπέστη σοκ πέρα από τον ελαφρύ τραυματισμό της, αντιστάθηκε και ο 11χρονος, όπως η ίδια κατήγγειλε την έριξε κάτω και άρπαξε εν τέλει το πορτοφόλι της με 150 ευρώ.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ιδού, πως περιγράφει η Αστυνομία το συμβάν και την ταυτοποίηση του 11χρονου Ρομά: «Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε (03-05-2021) το πρωί, σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί ένας ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος απέσπασε από την ηλικιωμένη, ρίχνοντάς την στο έδαφος, το πορτοφόλι της, που περιείχε χρηματικό ποσό, ενώ ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας , συνελήφθησαν οι γονείς του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας».

Ταξί

Θρίλερ στον Ριγανόκαμπο Αχαΐας

Τις ίδιες ώρες στο νοσοκομείο κατέληξε τραυματισμένος, υπό απίστευτες συνθήκες, ένας οδηγός ταξί, ο οποίος είχε παραλάβει δύο άνδρες Ρομά και τους μετέφερε μέχρι την είσοδο του καταυλισμού, στον Ριγανόκαμπο Αχαίας, μια περιοχή που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ε αιτίας και των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον Μάρτιο. Όταν έφθασαν στο τέρμα της διαδρομής, ο ένας εξ αυτών του είπε ότι δεν έχει χρήματα να τον πληρώσει και ότι θα έφερνε από τον καταυλισμό. Του ζήτησε να περιμένει. Γρήγορα ο οδηγός ταξί αντελήφθη ότι είχε πέσει σε οργανωμένη παγίδα. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκαν δυο-τρεις άλλο Ρομά, οι οποίοι άνοιξαν το πορτ-μπαγκάζ του ταξί, βρήκαν ένα τσαντάκι με χρήματα, το άρπαξαν και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ο άτυχος ταξιτζής βγήκε πανικόβλητος από το αυτοκίνητό του και τρέχοντας προσπάθησε να ακινητοποιήσει τους Ρομά.

Δεν πρόλαβε να τραβήξει χειρόφρονο

Όμως, πάνω στη βιασύνη, έτσι όπως εξελισσόταν η κατάσταση, δεν είχε προλάβει να τραβήξει το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το ταξί να αρχίσει να κυλά προς τα πίσω! Αντιλαμβανόμενος πως θα μπορούσε να πάθει ζημιά, έτρεξε στο πίσω μέρος και προσπάθησε να το συγκρατήσει με τα χέρια και όλη του τη δύναμη για να αποφύγει την πρόσκρουση και την υλική ζημιά πάνω σε μαντρότοιχο. Όμως δεν τα κατάφερε και μάλιστα το όχημα τον «στρίμωξε» στον μαντρότοιχο. Ο οδηγός τραυματίστηκε από την πίεση, ανάμεσα σε ταξί και μάντρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα. Από την πλευρά της η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών, που πήραν μέρος στην κλοπή, η οποία κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού ταξί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις