Εμβολιασμός μαθητών Ελλάδα: Για ποιες ηλικίες εξετάζεται

ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός μαθητών Ελλάδα: Για ποιες ηλικίες εξετάζεται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δανάη Πάλμου

Εμβολιασμός μαθητών Ελλάδα: Πόσο αφαλές είναι για τα παιδιά σύμφωνα με τον Σπύρο Μαζάνη

05.05.2021 | 13:01

Η εμβολιαστική διαδικασία για τους ενήλικες έχει ξεκινήσει και προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, ωστόσο εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο εμβολιασμού ανηλίκων.  Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησε για τα παιδικά εμβόλια κορονοϊού και το στάδιο όπου βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης τους. Ακόμα ανέφερε ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να έχει προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού μαθητών ηλικίας 12-15 ετών. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος να εμβολιαστούν τα παιδιά και στα ιατρεία των παιδιάτρων, αφού το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να συντηρείται και σε απλό ψυγείο.

«Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες έχει αποδειχθεί πως είναι στο 100% χωρίς καμία παρενέργεια», τόνισε.  Επίσης ο γιατρός σημείωσε ότι εάν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, θα μπορέσουν οι μαθητές να βγάλουν τις μάσκες και να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς self test. Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις παρενέργεις που έχουν τα εμβόλια σε κάθε οργανισμό. Δεν έχει αποδειχθεί για ποιον λόγο μετά από έναν εμβολιασμό κάποιοι οργανισμοί εμφανίζουν συμπτώματα και κάποιοι άλλοι όχι.

Τι είπε για τα συμπτώματα

«Στη μέτρηση αντισωμάτων που γίνονται σε επιστημονικό επίπεδο δεν έχει φανεί πως αυτός που ανέπτυξε κλινική συμπτωματολογία μετά το εμβόλιο έχει υψηλότερα αντισώματα σε σχέση με αυτόν που δεν ανέπτυξε συμπτώματα», τόνισε ο καθηγητής.

Όσο για τα συμπτώματα που παρουσιάζονται ο κ. Λουκίδης σημείωσε πως δεν πρέπει να μας ανησυχούν καθόλου. «Είναι κάτι το οποίο συνέβαινε και με το εμβόλιο της γρίπης», τόνισε. Εάν όμως κάποιο σύμπτωμα επιμείνει, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε πως ίσως φταίει κάποιος άλλος παράγοντας. «Εάν κάποιος εμφανίσει 7 μέρες πυρετό δεν πρέπει να το αποδώσει στο εμβόλιο αλλά θα πρέπει να το ψάξει. Και για να πέσει ο πυρετός μπορεί κάποιος να πάρει παρακεταμόλη».

Exit mobile version