Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα παιδικών σταθμών 10 Μαίου 2021: Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα παιδικών σταθμών 10 Μαίου 2021: Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας

Άνοιγμα παιδικών σταθμών 10 Μαίου 2021: Τι αποφασίστηκε

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου, από το Υπουργείο Εργασίας, πως δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το άνοιγμα των σταθμών θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει. «Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα, σύμφωνα με το υπουργείο».

Στο επίκεντρο όμως μπαίνουν και τα φροντιστήρια, καθώς, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή των ειδικών. Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου -η οποία είναι αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς- συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για το ζήτημα. Κατά τις ίδιες πηγές, στις επαφές που είχε μέχρι σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, οι λοιμωξιολόγοι ήταν αρνητικοί στο άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, επισημαίνοντας ότι θέλουν πρώτα να δουν τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία. Το «αγκάθι» για την περίπτωση των παιδικών σταθμών είναι τα self tests, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολο να διενεργούνται σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.

Τα επόμενα βήματα

Στα επόμενα βήματα για τη σταδιακή άρση του lockdown αναφέρθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Μετά το άνοιγμα της εστίασης και με τους εμβολιασμούς να «τρέχουν» με ταχύτερους ρυθμούς, καθώς από σήμερα μπαίνει στο παιχνίδι και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και η Επιχείρηση «Ελευθερία» εισέρχεται στην τρίτη φάση με αύξηση της δυναμικότητας του συστήματος εμβολιασμών, η περαιτέρω άρση των μέτρων φαίνεται πως επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Το επόμενο βήμα άλλωστε μετά την εστίαση είναι η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, για την οποία έχει εκδοθεί ήδη σχετική ΚΥΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις