Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα φροντιστηρίων Μάιος 2021: «Πράσινο φως» από τους ειδικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα φροντιστηρίων Μάιος 2021: «Πράσινο φως» από τους ειδικούς

Άνοιγμα φροντιστηρίων Μάιος 2021: «Όχι» στο άνοιγμα παιδικών σταθμών, «ναι» στα φροντιστήρια για Γ' Λυκείου.

Ανοίγουν, όπως όλα δείχνουν, τα φροντιστήρια στις 10 Μαΐου για μαθητές Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες. Η κυβέρνηση έχει προτείνει στην Επιτροπή το άνοιγμα των φροντιστηρίων για την προετοιμασία όσων μαθητών θα δώσουν Πανελλήνιες. Παράλληλα, ανοίγουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και πάλι για όσους μαθητές προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις και έχουν δηλώσει ειδικό μάθημα κάποια ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση έχει προτείνει στην επιτροπή, η οποία συνεδριάζει από το μεσημέρι, το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Ο υπουργός δήλωσε στο MEGA πως οι μαθητές κάνουν τα self test προκειμένου να πηγαίνουν στο σχολείο, οπότε η προσέλευσή τους και στα φροντιστήρια θα είναι ασφαλής. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να σταματήσουν τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου. Την ίδια ημέρα ανοίγουν και πάλι οι οργανωμένες παραλίες. Επίσης, στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα.

Δεν ανοίγουν γυμναστήρια και παιδικοί σταθμοί

Νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα μαζί με τα σχολεία. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: ”Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα”.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς στην Επιτροπή δεν είχε γνωμοδοτήσει θετικά αναφορικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως ίσως οι πολίτες χαλαρώσουν υπέρ το δέον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις