Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Με 2-0 επικράτησαν οι «πολίτες»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν: Με 2-0 επικράτησαν οι «πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν: Με 2-0 επικράτησαν οι «πολίτες»

Εκπληκτική εχθές η ομάδα του Γκουαρντιόλα αφού νίκησε και στην Αγγλία την Παρί και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το τελικό 2-0 (4-1 συνολικό σκορ) από τα γκολ του πρωταγωνιστή του ματς Ριγιάντ Μαχρέζ δεν ήρθε τόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, όσο στη γενικότερη φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού οφείλεται σε… πρωτόγνωρες αρετές, όπως η μαζική άμυνα, τα τάκλιν και οι αντεπιθέσεις.

Η Παρί παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Κιλιάν Εμπαπέ που έμεινε στον πάγκο, με τον Μάουρο Ικάρντι να παίρνει τη θέση του. Εν τέλει, εξίσου μεγάλη απώλεια αποδείχθηκε ο Κολέν Νταγκμπά, που αποκόμισε μικροτραυματισμό κόντρα στη Λανς το Σάββατο και έδωσε τη θέση του (όπως και στο πρώτο ματς) στον Αλεσάντρο Φλορέντσι. Ο Ιταλός βρέθηκε εντελώς εκτός θέσης στο 11′ και επέτρεψε το βολέ του Έντερσον να εξελιχθεί σε… key pass, η οποία κατέληξε στο γκολ του Αλγερινού επιθετικού που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι.

Η κόκκινη κάρτα στον ντι Μαρία

 

Νεϊμάρ και ντι Μαρία δεν έβρισκαν τον Ικάρντι

Οι γηπεδούχοι είχαν δείξει διαθέσεις ήδη να αφήσουν την πρωτοβουλία στην Παρί και όποτε είχαν την μπάλα, απλά την κυκλοφορούσαν με τους 6 μέσους σε κέντρο και επίθεση, χωρίς να ψάχνουν απαραιτήτως την τελική. Ύστερα απ’ το γκολ, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη επιλογή και το παιχνίδι διαμορφώθηκε ακόμη περισσότερο. Μια κεφαλιά του Μαρκίνιος 5 λεπτά έπειτα απ’ το γκολ θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, αν δεν κατέληγε στο δοκάρι. Εν τέλει, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο αποφάσισαν να επιτεθούν δίχως να αξιοποιήσουν το σέντερ φορ τους. Νεϊμάρ και Άνχελ ντι Μαρία τελείωναν φάσεις δίχως να βρουν τον Ικάρντι, που έβγαλε το 1ο ημίχρονο με 13 επαφές μπάλας, μία λιγότερη απ’ τον Κέιλορ Νάβας.

O Νεϊμάρ σπαταλούσε επιθέσεις

Με τον Φλορέντσι δεξιά να μην προσφέρει κάτι και τον Αμπντού Ντιαλό αριστερά να μη βοηθάει επιθετικά, όλα είχαν αφεθεί στον Μάρκο Βεράτι και την καλή μέρα στην οποία βρέθηκε.  Ο Ιταλός ήταν πολύ μόνος στο κέντρο και ο Νεϊμάρ σπαταλούσε διαρκώς τις επιθέσεις. Ο Αλεκσάντρ Ζιντσένκο και ο Ρούμπεν Ντίας είχαν εκπληκτικό βράδυ και με τα τάκλιν τους εμπόδισαν σχεδόν κάθε σουτ προς την εστία του Έντερσον. Μέχρι το 60ό λεπτό, οι 6 από τις 9 τελικές της Παρί είχαν μπλοκαριστεί. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι χώροι βρέθηκαν για κόντρες των γηπεδούχων. Σε μία τέτοια στο 63′, Κέβιν ντε Μπράινε, Φιλ Φόντεν και Μαχρέζ συνδυάστηκαν για το 2-0. Ο Αλγερινός σκόραρε ξανά κι έφτασε τα 4 γκολ και τις 2 ασίστ στα τελευταία 5 παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ηχηρή η απουσία του Εμπαπέ από την Παρί

Με τον Εμπαπέ να τίθεται οριστικά νοκ άουτ όταν ο Ποτσετίνο έκανε πρώτη αλλαγή τον Μόις Κιν πριν από το 2-0, η Παρί έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Όταν ο Ντι Μαρία χτύπησε εκτός ροής αγώνα τον Φερναντίνιο στο 69′ και δέχθηκε κόκκινη κάρτα, οι πρωταθλητές Γαλλίας διακινδύνευσαν παραπάνω πράγματα από έναν αποκλεισμό. Ο Γκουαρδιόλα επιστρέφει σε τελικό έπειτα από 10 χρόνια, χωρίς να έχει χάσει τους δύο στους οποίους συμμετείχε (2009, 2011) και πλέον οι “πολίτες” περιμένουν να μάθουν αν απέναντί τους στις 29 Μαΐου θα βρουν την ομάδα που τους έφραξε το δρόμο στον προηγούμενο ημιτελικό τους (2015-2016), τη Ρεάλ, ή μία ομάδα που γνωρίζουν καλά εντός συνόρων, την Τσέλσι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μαχρέζ, Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Φόντεν (85′ Αγκουέρο), Ντε Μπράινε (82′ Ζεζούς), Σίλβα (82′ Στέρλινγκ)

ΠΑΡΙ: Νάβας, Φλορέντσι (75′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83′ Μπάκερ), Ερέρα (62′ Ντράξλερ), Παρέδες (75′ Ντανίλο), Βεράτι, Ντι Μαρία, Ικάρντι (62′ Κιν), Νεϊμάρ

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις