Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Εργατική Πρωτομαγιά 2021: Το μήνυμα του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Εργατική Πρωτομαγιά 2021: Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης Εργατική Πρωτομαγιά 2021: ''Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις''.

Το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media. «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας. Με το δικαίωμα στην αποσύνδεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου».

Δείτε ακόμη: Εργατική Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικός και Μετρό -Ακινητοποιημένα τα τρένα

«Και ακόμη: Με επιπλέον γονικές άδειες, άδεια πατρότητας και προστασία του νέου πατέρα από απόλυση. Αλλά και με ένα στιβαρό πλαίσιο θωράκισης από τη βία και την παρενόχληση στην εργασία. Έτσι διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Προστατεύουμε την υγεία τους από την πανδημία και στηρίζουμε το εισόδημά τους. Και οικοδομούμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μακριά από συνθήματα. Και με το βλέμμα στο αύριο».

Φώφη Γεννηματά για Εργατική Πρωτομαγιά: «Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ – εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα», επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την Εργατική Πρωτομαγιά και προσθέτει: «Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους.

Φώφη Γεννηματά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις